Brann är en storklubb i Norge som kommer ifrån staden Bergen på västkusten. Föreningen har vunnit ligan tre gånger och cupen sex gånger. En annan stor merit är att föreningen tog sig till 32-delsfinal i UEFA Cupen 2007. Samma år spelade också IF Elfsborg gruppspel i UEFA Cupen.

I Sverige blev mycket omtalat 2014 när Rikard Norling tränade laget. Till fansens stora besvikelse åkte laget ur Eliteserien. Man tog sig upp året därpå och har lyckats komma tvåa och femma i Elitserien efter att Norling försvann ifrån föreningen.

2017 spelade Brann i Europa Leauge där man åkte ut mot Ružomberok i andra kvalrundan.

För supportrar så är Brann mest känt för hur de använde legal pyroteknik tidigt. Något som uppmärksammades i ett klipp av Youtube-kanalen Copa90.

Hur gick det 2017?

Laget slutade femma och gjorde nästflest mål i Eliteserien under 2017. Laget avslutade en annars bra säsong på ett dåligt vis. I slutet av september fram till slutet av oktober hade laget fyra raka förluster. Fram till sommaren förlorade Brann bara mot Kristansund och Rosenborg. Efter påbörjat Europaspel började problemen och man hade nio förluster från sommaren och framåt.

Under fjolåret så spelade Brann främst med en 4-3-3-uppställning. Tänaren heter Lars Arne Nilsen.

Spelare det snackas om:

Fredrik Haugen – en av Branns bästa spelare vägrar att förlänga med Brann och är på väg bort. Historiskt sett så har han nekat kontraktsförlängningar för att vilja gå vidare ut i Europa. Haugen vann assistligan i Eliteserien ifjol.

Kristoffer Barmen – Innermittfältare som blev bästa målskytt i Brann ifjol. Mest känd för att ha bränt pyro. Är son till tidigare ordföranden Rolf Barmen.

Daniel Braaten – Tidigare känd ifrån Roseborg, Toulouse, FCK och Bolton. Kom fram som ett stjärnskott i Rosenborg, men karriären blev inte riktigt som många trodde.Nyförvärv – Amer Ordagic är ny spelare ifrån Sloboda Tuzla i Bosnien. Gilbert Koomson är ny spelare ifrån Sogndal i andraligan.

Kommentera

kommentarer