Andra matchen i årets Allsvenska resulterade i årets andra förlust. Denna gång med 1-0 borta mot Kalmar. Det var tufft att åka hem ifrån Guldfågeln Arena igår och det uppgivna spöket vilar över vår förening igen. 

“Nu kan inte jag fotboll. Men ska verkligen Kevin vara spelfördelaren i laget?” – Guliganen Kennet Johansson efter första halvleks slut

Kevins spel med fötterna brukar pratas ned, antagligen för att han är stor och osmidig. Men det är ju trots allt ett spel han behärskar bra. Men vår oförmåga att komma över på motståndarens planhalva gjorde att Kevin fick agera spelfördelare igår. Det var ganska talande om hur svårt vi hade att komma fram i banan.

“Alla lag de senaste åren som vunnit SM-guld har spelat 4-4-2” – Jörgen Lennartsson citerad i 031 Fotbolls blogg

Nu har inte Lennartssons citat så mycket med gårdagen att göra, men det är intressant att höra. Senast ett lag vann SM-guld utan att spela 4-4-2 var Kalmar FF 2008.

Många lag har bytt tränare och spelstil till detta året, och där får vi verkligen inkluderas. Ett eller flera lag kommer misslyckas med sina nya tankar och jag tror att lösningen för många kommer vara 4-4-2-spel. Jag hoppas verkligen inte vi hamnar där, men fortsätter den usla starten kommer bara poängen att räknas i slutändan.

Jag väljer att ge det tålamod även fast man inte var fantastiskt glad efter gårdagen. Det kommer ta tid att sätta spelsystem och idéer. Den dagen spelarna går på instinkt tror jag det kan bli bra, även om jag tror vi kommer få se förändringar med tiden. Man brukar säga att det tar tre transferfönster innan en tränare har kunnat sätta sin idé och trupp.

“Däremot har jag svårt med ordbajseriet som man (läs: SvFF) försöker (och som man har lyckats) introducera på tränarutbildningar.” – Ismet Tursic på Fotboll033

Jimmy Thelin med spelartrupp har blivit mästare på att säga saker utan att få fram någonting. Det verkar vara en trend i resterande Sverige med. Detta gör mig som mest trött.

Vi kommer ifrån ett år där vi var många som var trötta på en Magnus Haglund där vi ofta tvivlade på orden. Detta gör att gemene man blir mer och mer frustrerade när vi hör om “dynamisk flexibilitet” och “gruppdynamik”. Jag brukar ofta gå tillbaka till 2014, året då vi senast kändes mer harmoniska. Då använde Klas Ingesson ord som “kämpa” med trovärdighet. Vilket också får mig att förstå varför Boråsarna de senaste åren har blivit mer och mer irriterade på intetsägande klyschor.

Det är inte bara Thelins problem, för honom kan jag tycka lite synd om. Det är fortsatt han som får vara profilen som alltid syns i rampljuset, för ingen annan kliver fram. Hoppas inte det blir hans fall.

“Undrar hur länge Stefan Andreasson får vara kvar innan han får sparken? Han borde ta sitt ansvar att lämna så fort som möjligt.” – Skribenten Jönssonligan på SvenskaFans

Att vi redan är vid detta snacket är rätt så tröttsamt och belyser den uppgivenhet många supportrar känner. Ifjol fick Haglund sparken och till detta året har vi ny ordförande, men ändå är det nästa avgång det ska ropas efter.

Nu är detta ett av få exempel, men snacket har synts på flera ställen och att ge upp i omgång två blir på sätt och vis självmål. Efter en förlustmatch så ska man vara uppgiven och negativ, för det är inte särskilt roligt att förlora. Men vår attityd får inte falla in i den uppgivenheten.

Jag själv tror på vinst mot Sirius och då lär den där känslan återigen bli latent till nästa förlust. Vad kan få bort det där spöket som vilar över Borås Arena? Är det enbart tio raka vinster som kan lyckas med det?

Kommentera

kommentarer