Matchen mellan IF Elfsborg och Hammarby IF slutade 0-0 efter en match som kunde ha slutat 5-5. Det var ett böljande spel där en sen straffmiss av Issam Jebali svider för alla gulsvarta supportrar. Kevin Stuhr-Ellegaard och Johan Sellberg dominerade i varsitt straffområde.

“I fjol hade Elfsborg allsvenskans sämsta försvarsspel. Nu har klubben ett mittbackspar att bygga sin framtid kring.”Oskar Pålsson på BT
Vinnande lag har bra försvarsspel, och äntligen börjar vi bygga ett försvarsspel som går att lita på. Visst, man kan önska att vi bör attackera mer på hemmaplan. Men igår så mötte vi faktiskt det lag som har gjort flest mål i Allsvenskan, och vi lyckades ändå hålla nollan.

Kevin har en jättestor del i gårdagens nolla, men jag kan ändå känna en trygghet som börjar infinna sig i laget. Enligt mig så är Joakim Nilsson lagets bästa spelare och den som är viktigast för oss att ha på planen. Jag nämnde det redan under våren och fick inte helt medhåll i det, men med tiden tror jag att folk kommer börja förstå.

Ibroo Dresevic har växt ut till den där andra mittbacken som kompletterar Jocke perfekt. Hoppas kontraktet snart förlängs, för det är viktigt både sportsligt och ekonomiskt. Det är en stor chans att våra två nästa utlandsexporter är Jocke Nilsson och Ibroo Dresevic.

Efter matchen igår så valde stora delar av Borås Arena att unisont applådera IF Elfsborgs insats. Försvarsspelet som finns över hela planen är omtyckt. Försvarsspelet där alla tar sina löpningar.

Årets stora plump är Häcken borta, och statistiskt sett dopar den vår statistik för insläppta mål. Vilket antagligen kommer jämna ut sig med tiden, så jag ser positivt på det försvarsspel vi just nu ser.

Insläppta mål i snitt per match sedan 2006:
2018: 1,3 insläppta mål i snitt (Häcken-matchen drar upp snittet. Utan den matchen är snittet 1,0)
2017: 1,96
2016: 1,26
2015: 1,4
2014: 1,03
2013: 1,13
2012: 0,96
2011: 1,09
2010: 1,33
2009: 1,13
2008: 0,6
2007: 1
2006: 0,63

“Sellberg–Wiland tog revansch på sig själv”BT efter matchen
En lösning på det där med att Johan Wiland spelar för andra lag kan vara att han helt byter namn till Sellberg. Då slipper man stå och irritera sig på att Johan Wiland står i motståndarnas mål.

Det var oerhört surt att Johan Sellberg räddade den där straffen. De där tre poängen hade kunnat ge ett enormt drag inför andra halvan av Allsvenskan. Vid vinst hade vi varit 8 poäng ifrån Europaplats. Nu är vi 10 poäng ifrån den där platsen. Det är en orimlig utopi att nå Europaplatsen, men den där drömmen kan vara viktig att hålla vid liv.

“C Mores kommentator Jesper Hussfelt bekräftade senare i sändningen att det rör sig om en lårkaka för Ishizakis del.” Fotbollskanalen efter matchen
Nu fick Stefan Ishizaki en lättare skada, men det här blir intressant för framtiden. En väg in i Thelins startelva kan vara väldigt lång, fråga bara Simon Olsson och Jesper Karlsson som efter flera rockader äntligen har fått starta matcher. Men spelare som har tagit sig in i startelvan har sedan också fått stanna.

Alex Dyers insats igår var oerhört bra. Jag skulle vilja se hur mycket han löpte fram och tillbaka. Visst, hans insats blev enklare eftersom Hamad på hans kant rörde sig mycket inåt i banan och Dyer fick bra understöd i försvarsarbetet där. Men enligt mig var Dyer en av gårdagens bästa spelare, och frågan är om han inte var bättre under den tid som DG var inne på planen?

Vilka startar på högerkanten mot Peking? Jag röstar för Dyer och DG.

“Hur kunde den här matchen sluta 0–0 egentligen?”Ibroo Dresevic efter matchen till BT
Alla som gick hem ifrån Borås Arena tänkte nog samma sak. Har vi någonsin sett en bättre 0-0-match på Borås Arena?

Matchen hade intensitet, närkampsspel, räddningar och dramatik. Ofta har vi ställt oss frågan hur publiken ska komma tillbaka. Matcher som den igår är den bästa reklamen för att locka folk till Borås Arena.

“Det är stark karaktär och stark ambition hos spelarna. Som vi var inne på innan, det blir svängigt. Man vill ha balans. Ibland får man låta spelarna göra upp därute, och det tycker jag de gjorde.” – Jimmy Thelin till Aftonbladet
Hammarbys tränare Stefan Billborn var väldigt kritisk till matchen i efterhand och menade att det var mycket misstag och naivt spel ifrån båda lagen. Jimmy Thelin är inne på lite samma sak, men svarade enligt mig mycket mer sunt på frågan gällande den böljande match vi fick ta del av.

I vårt fall kan jag också känna att matchen blev som den blev, för att våra spelare har börjat få självförtroende där man vågar ta för sig. Sedan så kändes det som att det var två lag som ville vinna, vilket också bidrar till den matchbild vi fick se.

Kommentera

kommentarer