IF Elfsborgs årsmöte var på förhand det mest intressanta på flera år, och det levde verkligen upp till förväntningarna. Alla inblandade bidrog till en bra kväll som kommer föra föreningen framåt.

Tidigare årsmöten och medlemsmöten har ofta resulterat i att Bosse Johansson och Stefan Andreasson har haft monolog inför medlemmarna i några timmar. Medlemmar har inte haft särskilt mycket utrymme för dialog, och ska man vara ärlig så har det kanske inte funnits de där stora frågorna att diskutera. Mycket har också handlat om att medlemmar inte har tagit för sig, vilket man kanske får se som ett gott tecken.

Detta år hade medlemmar skickat in sex motioner och hela årsmötet präglades av dialog och engagemang. Det var häftigt att delta och min egen känsla var att IF Elfsborg tog många steg framåt. Mötet var inte statiskt och medlemmarnas engagemang kunde användas på ett positivt sätt, vilket också många var tacksamma och imponerade över.

Enligt mig så fick vi äntligen lära känna en av IF Elfsborgs största stjärnor, Ingela Carlsson. Hon ledde dialogen kring motioner på ett seriöst och professionellt sätt. Min känsla var att hon har förstått vad medlemsengagemang betyder och hon var rätt person på rätt plats. För IF Elfsborgs fortsatta utveckling ser jag gärna att Ingela tar ännu mer plats, för det kan behövas när Sune är ny i sin roll och vår tidigare stjärna Bosse Johansson har lämnat styrelsen.

För egen del så var jag nervös inför en motion jag själv hade skrivit, den angående damfotboll. Jag var också medmotionär kring en motion kring valberedningens sätt att presentera sitt styrelseförslag, där jag fick hålla anförandet inför beslut av motion. Jag kom på mig själv att jag hade fokuserat så mycket på motionen kring damfotboll att jag hade glömt fokusera på den andra, vilket jag kan gräma mig över.

Både motionerna gick igenom och jag är stolt ihop med mina medmotionärer. Den gällande damfotboll gör mig extra glad och stolt, då jag tror den blir viktig för IF Elfsborg och regionens damfotboll. Den andra motionen på samma ämne hade också fått betydligt mycket mer reklam i lokalmedia än vår motion och styrelsen hade på förhand delvis yrkat avslag. Att vi trots det fick igenom motionen gör mig oerhört glad och stolt. En av de bästa dagarna i mitt liv som gulsvart supporter.

IF Elfsborg är en förening för alla och vi kan nu skapa förutsättningar för flick- och damlag som på ett naturligt sätt kan skapa engagemang i regionen. Vår region har många gånger varit pionjärer inom damfotbollen och vi har stora förutsättningar att lyckas, men mycket handlar om att saker ska ske på rätt sätt. Den dag IF Elfsborg är ett elitlag på damsidan så ska vi vara redo som förening och därför tycker jag att min och Linus Ternanders motion var viktig.

Jag har en målbild i huvudet kring damfotbollen. När vårt seniorlag på damsidan gör sin första match i lägsta divisionen så ska vi vara på plats med många supportrar och starta resan som ska leda oss till toppen. Är det hemmamatch hoppas jag på stor klack och är det bortamatch hoppas jag Guliganerna arrangerar en bussresa. Vid övertagande av annat lags plats i seriesystemet eller annan sportslig dopning så tror jag inte det hade varit möjligt.

Hoppas jag får vara med om min målbild, och att det är den målbild medlemmar och arbetsgrupp för damfotboll ritar upp.

Kommentera

kommentarer