Fyra glada supportrar har synts ifrån rapporteringen på Gran Canaria. De har synts på både träningar och matcher. Personer med utifrånperspektiv som kan ge sin syn av den positiva bild som målas upp kring IF Elfsborg just nu.

– Jon Jönsson brukar ju se väldigt bitter och irriterad ut på plan. Här är det helt annorlunda! Han tar sig tid och lyser upp med glädje, säger en glad Lennart Odhström som har varit på plats på IF Elfsborgs träningsläger.

Lennart Odhström var med och bildade Guliganerna och har ständigt varit närvarande i mitt supporterskap, främst som en flitig skribent på vigule.se. Lennart och jag har haft både roliga och hårda samtal, då vi båda har varit engagerade i vår supporterkultur. Vi har inte alltid kommit överens. Nu är det dock en mycket glad Lennart som hör av sig ifrån Maspalomas och skänker mycket glädje till mig.

– Glädjen i truppen syntes redan när spelarna landade och jag mötte upp på flygplatsen. De landade sent efter flygresan men visade ändå en enorm glädje. Dagen efter var det träning och det kändes som ett kosläpp där de jobbade stenhårt, säger Lennart.

Det sägs att bollen alltid är närvarande under träningen. Är det så?

– Bollen är med hela tiden. Under uppvärmningen kan den vara frånvarande, men annars är den med hela tiden. Tempot är oerhört högt och man ser inte många döda sekunder.

Du är aktiv på vigule.se och där pratas det mycket om träningsupplägg ofta. Tränas det för lite?

– Efter spelövningarna står spelarna och pustar ut. Träningen är ingen lek, men ändå känns det just som en lek med all glädje. Jag hörde Prodell säga att han var lika trött som efter fysövningarna tidigare år.

Kan det inte bli motsägelsefullt att ta bort fysträningen då? Efter fjolåret ansåg många att bristen på träning kunde vara anledningen till att det gick dåligt.

– Förra året ville jag bara hänga mig med ett rep. Det var ett eländes elände hela säsongen. Men det mesta av det känns som borta. Alla har börjat om på noll.

Det här med att alla börjar om på noll. Hur ser du det?

-Det känns som att favoritspelare inte finns hos ledarstabeln. Alla är delaktiga oavsett vilken truppstatus man har haft tidigare.

Har ni pratat med Thelin?

– Vi pratade länge med Jimmy och jag imponerades över hans inställning. För honom är det viktigt med de spelarna som är utanför elvan. Det känns som att det finns en tydlighet och delaktighet. Jag och Torbjörn Lindeberg har varit på fem träningar och ingen har hängt med huvuden här.

Så du ser positivt på Thelin?

– Oh ja! Inte bara Thelin, det är skoj att se Miguel och Tobbe med. Det är sånt enormt fokus. Vid tvåmålsspel och i spelövningar så kan de gå in och styra med tydlighet. Jag är imponerad.

Det låter som en positiv upplevelse?

– Detta borde alla Elfsborgssupportrar få se. Detta är den bästa seriebiljettskampanjen som finns, det är jätteskoj att vara på plats.

Finns det någon spelare som sticker ut?

– Jesper Karlsson sticker ut mest. På träningen i söndags hade de en spelövning där man skulle komma till avslut. Han kom ensam många gånger och avslutade klockrent. Han kommer vinna skytteligan, det måste du skriva!

Helt plötsligt försvinner Lennart och i andra änden tar en annan person upp telefonen. Det är Jesper Karlsson som har hört vårt samtal och han vill säga en mening innan han slänger tillbaka telefonen till Lennart.

– Jag vinner skytteligan, jag håller mina ord.

Kommentera

kommentarer