Elfsborg ser ut att fortsätta förstärka truppen inför säsongsstarten. Under tisdagen kom rykten om att Jonathan Levi mer eller mindre var klar för klubben. Enligt uppgifter ska det röra sig om en utlåning

Enligt norska uppgifter till Sportbladet är Rosenborgs Jonathan Levi klar för IF Elfsborg och väntas presenteras under de närmaste dagarna.

Den nu 23-årige Levi var tidigare under året med under landslagets januariturné där han fick starta mot Island. 2017 lämnade Jonathan Levi Sverige och Östers IF för att spela i Rosenborg i Norge.

I Norge har det, enligt Transfermarkt, blivit sju mål och sex assist på 50 matcher. Enligt supportern Markus Lund, som skriver för  hemsidan RBKNytt, har Levi haft det tufft i Norge och Rosenborg.
– Min personliga uppfattning som RBK-supporter är att Levi verkar ha en stor potential, men har inte visat så mycket än i Rosenborg. Har kämpat lite för att spela in i spelstilen. Dessutom saknar han lite på defensiv bit, säger Markus Lund.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska det röra sig om ett lån med köpoption på drygt nio miljoner kronor för mittfältaren.
– Personligen tycker jag att ett lån är rimligt och hoppas vi får en bättre Levi tillbaka. Men förmodligen kommer han inte tillbaka, vet inte om han har den löpande kapacitet som vår nya tränare behöver, säger Markus Lund.

Det har länge ryktats om att Jonathan Levi skulle komma tillbaka till Sverige och Allsvenskan. Redan innan han blev klar för Rosenborg ryktades han till flera klubbar, bland annat Hammarby.
– Det var allsvenskan jag ville till egentligen. Jag siktade på det. All respekt för Norge och min förening där, men det var inte det man drömde om som liten. Sen gav Rosenborg ett erbjudande som var för bra för att säga nej till och då var det bara att packa mössa och vantar och åka till Norge, sa Jonathan Levi till Sportbladet då.

Jonathan Levi har kontrakt med Rosenborg över 2021.

 

Kommentera

kommentarer