Den Osynliga Handen har i flera år på sin blogg granskat och gått igenom de allsvenska lagens verksamheter med fokus på ekonomin. Igår publicerades ett inlägg med fokus på IF Elfsborg.

Vår ekonomi och vår verksamhet har många gånger hyllats på hemsidan, men de senaste åren har vi fått se sämre sportsliga resultat samtidigt som publiken sviker vårt gulsvarta lag. Vilket märks i det senaste blogginlägget.

Den Osynliga nämner det balanserade styrkortet som Bosse Johansson jobbade hårt med under sina år som ordförande. I det balanserade styrkortet mäter man sportslig placering, marknadsintäkter, resultat efter skatt och konsolideringsgrad. De senaste åren har vi haft svårt att nå upp till våra mål där.

Den Osynliga Handen skriver bland annat

– Elfsborg har presterat svaga resultat i årets allsvenska och den negativa trend som föreningen befinner sig i sedan en tid tillbaka ser ut att fortsätta, åtminstone fram till sommaruppehållet. Jag undrar om inte föreningen skulle behöva se över sin verksamhet, i sin helhet. Publiken minskar, sponsorintäkterna var 2017 nere på 2010 års nivåer.

– Givet dessa förutsättningar upplever jag att det balanserade styrkortet håller på att bli allt svårare att uppnå ens till hälften av parametrarna, om nu föreningen inte lyckas uppgradera kvaliteten i sin verksamhet som helhet.

Ni kan läsa texten av Den Osynliga Handen här.

En annan förening som nyligen har genomgått en stor förändring är Kalmar FF, som precis har gjort en organisationsanalys. Ni kan läsa en text om det här.

Kommentera

kommentarer