I skrivande stund har nummer8.se haft 68.569 klick och 34.125 unika besökare. Det första året för webbplatsen summeras med stor tacksamhet till alla läsare som har bidragit med stort engagemang. Det gjorde det enkelt att satsa vidare 2019.
Ambitionen med webbplatsen var att starta en plattform för gulsvarta texter, då det har skrivits färre texter om vårt gulsvarta lag på senare år. Tanken var att ro 2018 i hamn för att se hur ett sånt här initiativ tas emot. Det fanns högre ambitioner både textmässigt för webbplatsen och sportsligt för IF Elfsborg, men ändå har nummer8.se ständigt hittat nya läsare. Det medför ett ansvar att ta vidare satsningen.

Cirka 4.000 kronor har satsningen kostat, och i tid har det gått åt åtskilliga mängder timmar. Nytt år innebär självklart nya satsningar, och till nästa år är tanken att fler ska bidra både ekonomiskt och för att få fram material till webbplatsen.

Ekonomiskt kommer vi starta en swishkampanj fram till årsskiftet, där vi samlar in pengar för att skapa bättre förutsättningar inför 2019. Pengarna kommer gå till driftskostnader, marknadsföring och resekostnader för att kunna bidra med mer aktuella nyheter på webbplatsen. Vi vill helt enkelt vara där IF Elfsborg befinner sig.

Swisha ert bidrag till 0706193457. Alla bidrag tas tacksamt emot.

Ny skribent: Sebastian Ahokas

Sebastian är en göteborgare som just nu befinner sig i Henrik Rydströms Kalmar för journaliststudier. Sebastian är ett känt namn i Elfsborgskretsar, då han både har skrivit och fotograferat material för Guliganerna i flera olika kanaler. Sebastian har rest Europa runt för att se IF Elfsborg spela matcher.

Sebastian har också varit journalist på FotbollXtra, 24Kalmar och Kvällsposten. Han är van vid nyhetsrapportering och kommer också ha ett större ansvar för att hitta nyheter och intervjua personer kring IF Elfsborg.

Förhoppningen är att vår insamling ska bekosta resor till Sebastian, så vi kan ha en så bra bevakning som möjligt.

Ny poddare: John Östby

Tranås-bördige John Östby har blivit ett känt namn i Borås efter sina år i Norrby IF som både spelare och klubbchef. Från och med nästa år så blir han ena halvan i podcastduon på nummer8.se där Glenn Holvik står för andra halvan. Podden har en förhoppning att släppa en podcast varannan vecka under säsong.

John saknar Elfsborgshjärta, vilket är högst medvetet för att få en så bra podcast som möjligt. Smålänningen har haft en soft spot för AIK och han har jobbat för Norrby, vilket säkerligen kan provocera en och annan. Känslor och konfliktytor behövs i IF Elfsborg, och i en podd där Glenn Holvik står för ett stort gulsvart hjärta kan det behövas en motpol.

John har varit målvakt i föreningar som J-Södra och Norrby. Dessutom har han en rapp mun och jobbar just nu för att bli tränare.

Ny skribent: Cissi Karlén

Cecilia “Cissi” Karlén är den gulsvarta supportern som kan få Twitter att koka över eller en supporterbuss att brista ut i skratt. Hon är uppväxt i Slutarp utanför Falköping, men bor just nu i Norrköping. Cissi går alltid in full av energi i allt hon gör och det bidrar ofta till mycket humor och glädje.

Cissi har tidigare skrivit i Guliganernas medlemstidning Gula Sidorna och hon är välkänd i supporterkretsar såväl lokalt som nationellt. Hon är aktiv i supporterföreningen Gulsvarta Systrar.

Cissi kommer främst skriva supporterrelaterade nyheter och intervjuer.

Information om insamlingen
Det är viktigt för nummer8.se att vara en supporterdriven hemsida fri ifrån reklam. Det finns inget vinstintresse och alla skribenter kommer bidra helt ideellt. Ambitionen är att webbplatsen inte ska kosta något för någon enskild person som vill bidra för bättre supportermedia runt IF Elfsborg. Med 2018 i bagaget så är det tydligt att webbplatsen uppskattades, och därför är det viktigt att hitta en metod för webbplatsen att fortleva utan att den är beroende av specifika individer eller personliga ekonomier. Ifall det skulle bli eventuell överskott vid slutet av 2019 så kommer det tillfalla Guligan Tifo Support. I slutet av 2019 kommer alla inkomster och utgifter att redovisas på webbplatsen. Det är Glenn Holvik som ansvarar för insamlingen. För frågor, ring 0706193457 eller maila glenn@nummer8.se.

Inkomsterna kommer främst bekosta hemsidans driftskostnader, marknadsföring och resekostnader för skribenter.

Kommentera

kommentarer