Två finska spelare kommer att besöka Borås och IF Elfsborg för en testperiod. Det rapporterar den finska tidningen Hufvudstadsbladet.

Spelarna heter Nikolas Saira och Alexander Albäck. Spelarna tillhör i dagsläget Helsingfors IFK som just nu leder den finska andraligan.

Alexander Albäck är 18 år gammal försvarare som tidigare har tillhört AIKs akademi. Albäk har inte spelat några a-lagsmatcher för HIFK i år.

– Jag vill bli proffs, så jag är väldigt ivrig att få åka och kolla hur jag passar in i spelets tempo där borta, speciellt med tanke på att alla andra runtomkring mig kommer att ha samma mål som jag, säger Albäk till Hufvudstadsbladet.

Nikolas Saira är 19 år gammal anfallare som tidigare har provspelat hos italienska Udinese. Saira har i år spelat sju matcher för HIFK där han har gjort ett mål.

– Jag ser detta som en chans att utvecklas som spelare. En vecka i en klubb utomlands ger mig möjligheten att jämföra min egen nivå mot de lokala spelarna och förbereda mig inför min egen proffskarriär, säger Saira till Hufvudstadsbladet.

Först och främst ser det ut att vara ett test. Men vem vet, detta kanske blir nyförvärv för framtiden?

Kommentera

kommentarer