Elfsborg gästade Hässleholm i säsongens första tävlingsmatch. Gästerna var på förhand favorittippade mot Hässleholms IF, som till vardags spelar i division två. Trots divisionsskillnaden fick Elfsborg till en början kämpa hårt för segern.

– Det ska vara klasskillnad en sån här match, säger Stefan Ishizaki till nummer8.se efter matchen.

Hemmalaget tog tag i matchen inledningsvis och hotade Elfsborg med sina kontringar och aggressiv press. Elfsborg hade trots det en hel del av spelet under första halvleken, men hade svårt att skapa något. 

– Hässleholm gör en väldigt bra insats och tar för sig. De hade flera unga killar som tog mycket plats och anfallarna hade mycket djupledslöpningar, säger Jimmy Thelin.

Istället var det Hässleholm som skapade de farligaste chanserna inledningsvis. Elfsborg såg vid vissa tillfällen ut som en seriekonkurrent till division två-laget.

– Det ska vara klasskillnad en sån här match, men vi kommer inte till några riktigt farliga chanser, säger Stefan Ishizaki efter matchen.

Efter 34 minuter tog Hässleholm ledningen efter en kontring som Jon Jönsson och Jocke Nilsson i backlinjen inte kunde stoppa. 

– Vi åker på en alldeles för lätt kontring och det blir 1-0 till Hässleholm som får mycket energi och känner att de kan kriga, säger Stefan Ishizaki.

Di gule fortsatte att pressa och vaknade till efter HIFs ledningsmål. Lundevall och Levi hittade flera luckor bakom hemmalagets backlinje och fick därifrån till flera farliga inlägg. Även nyförvärven Pawel och Hümmet hade flera farliga lägen.

Strax innan halvtidsvilan fick de tillresta Guliganerna äntligen jubla efter att Joakim Nilsson kvitterade med en nick.

I andra halvlek tog Elfsborg tag i matchen direkt. Stefan Ishizaki avlossade från långt håll och bollen letade sig till slut in i nätmaskorna tidigt under andra halvek.

– Jag hoppades på att få ett dyk senare och inte redan halvvägs. Så det var en missberäkning, men det var tur att det blev en så konstig och hög studs som var svår för keeper, säger Stefan Ishizaki.

Efter ledningsmålet tog Elfsborg över matchen och visade hemmalaget från division två att man faktiskt var ett lag i högsta serien.

– Efter 1-2 målet så känner vi att nu ska vi bara trycka och göra fler mål helt enkelt. När det stod 1-1 så orkade Hässleholm, men sen tappade de lite i laget och orkade inte, säger Stefan Ishizaki.

Även Jimmy Thelin var nöjd med andra halvlek.

– Jag tycker att vi jobbar oss in i det, framför allt att vi var konsekventa hela matchen och inte slog av på takten. Jag tycker att alla var ödmjuka och lade ner det hårda arbetet i nittio minuter, och det var det som vi var ute efter, säger han efter matchen.

I takt med att tiden gick och mörkret föll över de 850 personerna i publiken tog hemmalagets ork slut. Det resulterade i att Stefan Ishizaki med drygt tio minuter kvar av matchen elegant kunde göra sitt andra mål för matchen.

Men det var inte slut där, i den 84e minuter tryckte nyss inbytte Per ”Frickadona” Frick in 1-4.

Även om hemmalagets spelare inte orkade ha samma aggressiva press i slutet av matchen, så fortsatte spelarna i gult att springa och skapade flera farliga chanser. Kanske till Coltings förvåning.

– Jag tycker väldigt många i laget jobbar jättehårt. Både offensivt och defensivt. Det är många i laget som man kanske inte tänker på idag som gör så många djupledslöpningar och får inte bollen. Ändå är de där nästa gång och gör djupledslöpningen igen. Det är sånt som skapar ytor för andra, säger Stefan Ishizaki och fortsätter.

– All credd att vi fortsätter köra. Vi kör verkligen hela vägen in idag.

Matchen slutade till 1-5 till Elfsborg efter att Samuel Holmén placerat in bollen bakom hemmalagets målvakt.

Matchen mot Hässleholm var bland annat Jonathan Levis första tävlingsmatch för laget.

  Det är kul att vara igång. Känns lite sådär, men man kan inte förvänta sig allt för mycket efter en träningsvecka och match på det. Speciellt tufft att spela matcher som denna, man har gjort det många gånger förr. Det kändes sådär, men skönt med tre poäng och fyra plus i målskillnad, sa Jonathan Levi.

Elfsborg ställs mot IK Frej i nästa match i cupen. 

– Det är nya förutsättningar och en ny match då. Det som var bra i matchen idag var att spelarna hade förmågan att ligga i under 90 minuter. Dessutom var vi snäppet bättre i djupledsspelet än vad vi varit tidigare, något som vi eftersträvat, säger Jimmy Thelin.

Kommentera

kommentarer