Imorgon spelar IF Elfsborg en träningsmatch hemma mot ÖIS på Borås Arena. Efter två starka insatser mot Sarpsborg och Brann blir det en intressant match att följa. Det är mycket och glädje och positiva tongångar kring IF Elfsborg just nu. Håller det i sig efter morgondagen? Här är fem frågor som kan bli intressanta inför matchen.

Startelva – Kommer vi få se en startelva som är mer ordinarie? Blir alla ens uttagna till matchen? Hittills har ett lag spelat i första halvlek och ett annat i andra halvlek. Vi närmar oss tävlingsmatcher och ordinarie spelare behöver lära känna varandra i matchsituationer. Det lär blir mindre byten och mer ordinarie spelare.

Den positiva stämningen – Den positiva och optimistiska stämningen är påtaglig, både i spelartrupp och hos supportrar. Hos spelarna har alla känt sig delaktiga, då alla har fått spela matcherna. Jag tror på mindre byten och mer ordinarie spelare imorgon. Hur kan det påverka stämningen?

Lagkapten – Frågan om lagkapten är högst symbolisk och inför denna säsong kan det bli en het fråga. Hittils har Thelin kunnat skifta bland flera spelare. Får vi se ett tydligare val imorgon?

Robert Gojani – Kommer vi få se vårt nyförvärv imorgon? Många ögon kommer nog riktas mot honom och det blir spännade i vilken roll han kan tänkas använda.

Innermittfält – Det är inte bara Gojani som ska in på innermittfältet. Det är klassiskt IF Elfsborg att innermittfältet är intressant, och i år är det verkligen inget undantag. Vilka roller får spelarna? I matchen mot Brann var vårt innermittfält starkast när Rosenqvist, Dyer och Bajrami spelade där.

 

Lyssna på podden med Felix Jonsson om ni vill höra mer inför matchen. Lyssna här.

Kommentera

kommentarer