Glädjen efter 1-1 mot IFK Göteborg var stor under gårdagen. Vi firade som om det vore en seger, vilket det långtifrån var. Men glädjen var fantastisk och kan behövas framöver. Ger vi oss tid, eller skjuter vi bara problemen framåt?

 “En tillfällig paus på Elfsborgs måltorka – eller den första droppen i en kommande strid ström? Per Fricks sena fullträff kan vara en vattendelare.” – Oskar Pålsson på BT

Oskar har en poäng här, och jag själv kunde vara lite provocerad av glädjen igår. Men det är glädjen som kan ge oss tid och rum att utvecklas och se framåt. Jag och Guliganernas ordförande Isak Edén pratade direkt efter slutsignal om att vi inte direkt blev mer optimistiska i bottenstriden efter gårdagens match, men vi måste låta folk som är glada att fortsätta vara glada. Vi behövde det här.

“Jag gör det jag är bra på, det kändes bra. Jag löper mycket och får slå mycket inlägg vilket jag gillar.” – Rami Kaib till Elfsborgs hemsida

För andra hemmamatchen i rad hette matchens lirare Rami Kaib och det var många som gladdes över hans insats direkt efter slutsignal. Till viss del tror jag det beror på att en spelare som Rami är exakt det vår publik vill se just nu. Rami fick komma in i startelvan i ett tufft läge och ersättta Adam Lundqvist, men det har varit oerhört lyckat. Jag var skeptisk, men är nu väldigt glad att han får starta.

“Det lilla jag såg på TV, så såg det snarare ut som om IFK hade elva man i backlinjen…” – Martin Hansson på Twitter

Blåvitts trebackslinje blir gärna en fembackslinje, vilket jag twittrade skämtsamt om inför matchen. Men igår kändes det som att det var ännu fler som backade in i eget mål. Så som matchen slutade, så var vi nöjdast med en poäng. Hade man pratat om en poäng inför matchen hade nog Blåvitt varit mest nöjda.

“Problemet är att de flesta anfall slutar på samma sätt. Distansskott eller inlägg” – Jonas Hansson på Fotbollskanalen

Trots att Blåvitt backade hem i egen kasse så hade vi oerhört svårt att skapa någonting. Jebali som ensam spets är oerhört uddlöst och jag har svårt att förstå hur Borås Tidning kan utse honom till bästa spelare i Elfsborg.

Vi spelar runt mer än någonsin och vi har sällan fart i vårt spel. Jag hoppas vi kan få med oss bra resultat kommande vecka och att vi under sommaren slipar på vårt anfallsspel. Vi behöver fart och anfallare. Hade inte Frick prickat in bollen igår hade vi varit mållösa i cirka 300 minuter. Ovant som Elfsborgare.

“Elfsborgs nummer 17. PER FRICKADONA! Våran Maradona. Han göööööör måååååål” – Borås Arena efter 1-1

Vi firade som om vi hade vunnit, vilket kan vara helt okej, men egentligen är det bara en fingervisning hur vi gulsvarta supportrar mår just nu. Glädje är oavsett fantastiskt.

Något som är ännu mer fantastiskt är Per Frick. Han har haft en tuff vår och var nog den som var mest lättad över gårdagen. Förutom ett vackert mål, så bidrog också Frick med det man önskar av honom. Strax innan målet, så fullföljde han en duell med Pontus Dahlberg. Det fanns inte en chans att vinna bollen, men han körde hela vägen och visade med sin inställning att han ville kvittera. Den där inställningen behövs och jag hoppas att Frick får mer speltid och att han får vara skadefri. Speltiden är nog just beroende av det där med skadorna.

Kommentera

kommentarer