Igår blev det 0-0 hemma mot AIK på Borås Arena. Ett godkänt resultat där det ändå visades en del frustration pga dåligt anfallsspel. Vi gick för 0-0 och fick 0-0.

“Två försvarastalanger med väldigt fina insatser” – Jonas Hansson på Fotbollskanalen
I sin text på Fotbollskanalen så belyser Jonas det jag skrev en krönika om i förra veckan. Thelin är alldeles för rädd för att släppa fram unga talanger, vilket kan bli skadligt för IF Elfsborg i längden.
Rami Kaib blev igår utsedd till matchens lirare och Ibroo Dresevic gjorde återigen en lysande insats som mittback. Spelare som Jesper Karlsson och Simon Olsson får dock nöta bänk, trots att man gång på gång bevisar att man platsar och kan bidra på den här nivån.
Jag har tålamod och tror på Thelin över sikt, men detta kan bli hans stora fall. Boråsare vill ha nystart och talanger. Vi kan framförallt acceptera sämre resultat om vi får se yngre mer lovande spelare.

“Förra året gnällde alla på att Elfsborg släpper in för mycket mål och behöver få ordning på defensiven. Tror att detta var prioritet nr ett för Thelin. Sju omgångar in så tycker jag att han har lyckats med det även om poängskörden är skral.” – Joakim Johansson på Twitter
Här håller jag helt med, för vårt försvarsspel imponerar just nu. Experter och media verkar inte riktigt ha fattat det än, men vårt försvarsspel sitter bra oavsett vilka som spelar.
Det är positivt och något som de flesta supportrar har ropat efter under de senaste åren.
Det går dock ut över vårt anfallsspel och igår kändes det verkligen som vi gick för 0-0. Min positiva sida ger det dock tålamod. Vi har alla sett hur ihåliga vi har varit tidigare år, och jag kan förstå om det har tagit tid att sätta det spelet.

“Elfsborg kan vända sin förvånansvärt svaga inledning tack vare utfallet i den här matchen. Spelar man helt jämnt med AIK utan att alla spelare i laget presterar på topp kan man besegra vilket lag som helst i serien.” – Stefan Alfelt på Sportbladet
Jag och min vän Olle brukar promenera hem efter hemmamatcherna, vilket vi gjorde även igår. Det brukar vara en bra promenad på 20 minuter där vi snackar det vi precis bevittnat. Igår pratade vi om att vi supportrar tenderar att bli negativa bara för att, och efter gårdagen har vi anledning att vara positiva.
Vi har oerhört dåligt anfallsspel och de skott vi kommer till är värdelösa. Vi är hela tiden ett baklängesmål ifrån katastrof, men att spela jämnt mot Allsvenskans kanske bästa lag just nu är starkt.
Vi supportrar har dock ett problem här, vi är så oerhört negativa då vi ser stora brister på andra ställen än på planen. Vi är många som har påtalat brister i flera år, men fortsatt ser att mycket av vår verksamhet fortsatt sjunker. Publikfrågan är verkligen alarmerande dåligt och då är det enkelt att ta ut sin frustration kring spelet när vi inte vinner.

“Tycker vi gör en totalt sett bra match. Elfsborg borta är en av våra svåraste. Vi var närmare segern.” – AIK:aren Björn Enjebo på Twitter
Bilden av att Borås Arena är en ointaglig fästning ligger kvar, men vi vet att det inte är så längre. I år har vi fortfarande bara vunnit en cupmatch på Borås Arena.
8 maj mötte vi MFF hemma förra året, sedan dess har det gått ett år. Sedan dess har vi 6 segrar på 18 försök hemma på Borås Arena. Nya vindar blåser numera.

Kommentera

kommentarer