På medlemsmötet i december 2016 stod Magnus Haglund och berättade om hur han lärt sig att använda Issam Jebali och Per Frick på rätt sätt. Anfallsspelet hade blomstrat under samma höst och tongångarna inför 2017 var mycket goda. Ett lag som senare skulle spetsas med mångmiljonvärvningen Jesper Karlsson – vilket fick gulsvarta supportrar att drömma om guld.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Men den försiktiga optimismen vi kände då blåser även kring årets IF Elfsborg. Optimismen är så stor att föreningens mångmiljonvärvning efter många om och men kan stå på landslagsläger och säga att han tror på föreningen. Han är dessutom helt och hållet genuin och tror på en topp 5-placering.

Efter hösten 2016 höll sig inte den positiva smygande känslan alls. I maj 2017 regisserade spelartruppen ett haveri av guds nåde. Vad gör att föreningen kommer klara det bättre denna gång?

I truppen som var med när Haglund startade upp säsongen 2017 är det enbart de egna talangerna Per Frick, Rami Kaib, Simon Olsson och Christopher McVey som fått förlängda kontrakt och balansen är totalt förändrad. Så även attityd och spelsätt. På ett sätt som gör att känslan kring orden Vi Tillsammans börjar smyga sig tillbaka.

Nu har vi ett lag där de ledande spelarna är de som spelar. En spelare som Rami Kaib kan sitta på bänken och vara hungrig på speltid. Den gulsvarta speeden är tillbaka. Motståndarlag våndas över att åka till Borås Arena. Framförallt har vi en spelartrupp där mer eller mindre alla förutom Samuel Holmén har potential att ha sina bästa dagar framför sig.

Jimmy Thelins stålbad är på många sätt över och det blev inte enkelt. 2018 fick vi se ett bättre uppställt försvarsspel. 2019 fick vi se ett mer kliniskt presspel som fungerade stora delar av säsongen. Men detta hamnade i skymundan av besvikelse, frustration och bakåtsträvande. Det var inte helt oväntat – men ingen kunde förutse att gulsvarta supportrar skulle vara såhär negativa.

Klarar Jimmy Thelin av att uppnå Jesper Karlssons löfte om en topp 5-placering? Kommer vi sakna Miguel och Nuno? Är en topp 5-placering det boråsarna vill ha? Hur långt efter har vi hamnat topplagen? 2020 kommer nog ge oss många svar. Det är nu vi ska se vad stålbadet har resulterat i.

Kommentera

kommentarer