Efter vad som känts som ett hundra år långt uppehåll har IF Elfsborg äntligen börjat sparka boll igen. Under torsdagen välkomnade man supportrar till träningen på Borås Arena, och nästa vecka åker laget på träningsläger i Florida.
– Det är skitkul att vara tillbaka igen. Vi har haft en lång ledighet, man kände det efter säsongen att det var skönt med uppehåll och ledighet men man har haft sug att spela igen ett tag nu, säger Joakim Nilsson

Under torsdagen välkomnade IF Elfsborg supportrarna till en öppen träning på Borås Arena. Inför fjolårssäsongen inledde man säsongen på liknade vis genom att välkomna alla gulsvarta till lagets träning. En säsongsinledning som uppskattades av både supportrar och spelare.
– Det började med att man fick komma och kika, sen hade vi frågestund och man fick gå runt och mingla. Jag missade förra årets träning då jag var på januariturnén, men det var kul att det kom så mycket folk, säger Joakim Nilsson.

Träningen på Borås Arena gav supportar chansen att se spelarna träna innan det kommande träningslägret i Bradenton, Florida mellan 15 januari och 18 januari. En plats där laget laddade upp på inför säsongen 2016.
– Det känns grymt. När jag kom till Elfsborg så hade de varit där två veckor innan, så jag missade det tyvärr. Sen har jag aldrig varit i USA faktiskt. Så det blir spännande. Man har varit i Spanien flera gånger på träningsläger, men som jag fattat det så ska det vara helt otroligt där.

Under lägret kommer det vara mycket fokus på träning och lagbygge. Dessutom har en träningsmatch mot New York Red Bulls, som vann sin serie förra säsongen, bokats in i slutet av lägerdagarna i södra USA.
– De har ju haft väldigt många fina spelare. Det blir roligt att möta ett så pass starkt lag. Sen vet jag inte riktigt vad vi kan förvänta oss av motståndarna, det är väl försäsong för dem också, så det blir intressant, säger Joakim Nilsson.

Förutom träningar har laget ett par lediga dagar under dagarna i Florida. Då får spelarna möjlighet att se på hockey eller göra annat kul.
– Vi är några i laget som spelar golf, jag bland annat. Vi planerar att åka och kolla på lite NHL. Sen ligger Miami nära så det är många som är sugna på att åka dit. Det blir spännande och det känns som att det finns oändligt med saker att göra där. Jag tror att alla uppskattar det väldigt mycket.

Under fredagen presenterades en ny spelare till laget, Paweł Cibicki. Joakim Nilsson menar att träningsläger är ett perfekt tillfälle att få in nya spelare i gruppen och för att bygga på lagkänslan.
– Förra året med Jimmy så hade vi bara en träning om dagen under lägret, så det blev ganska mycket fritid. Då vill man bekanta sig med nya spelare och försöker hitta på roliga saker tillsammans i gruppen och försöker skapa bra sammanhållning.

– Det är viktigt att få igång gruppen, och att de nya får känna sig välkomna så snabbt som möjligt. Det blir antagligen lite förändringar antar jag och Jimmy har sagt att vi ska ta mycket teoretiskt där nere. Så det blir nog mycket snack där nere.

Efter förra säsongen hoppas nu Joakim Nilsson att träningslägret kan innebära en nytändning och vändning inför den kommande säsongen.
– Jag förväntar mig att truppen och laget är väldigt revanschsugna och vill visa kritikerna att vi är ett så mycket bättre lag än vad tabellen visade förra året, och vad vi presterade. Det hoppas jag och tror verkligen. Man måste rannsaka sig själv, inte tänka för mycket på vad som hände förra säsongen och vilja förbättra och visa andra som inte tror på oss att vi är ett jäkligt bra lag.

Kommentera

kommentarer