Idag så spelar IF Elfsborg mot Brann på Gran Canaria. Jag har kontaktat supporterklubben Bataljonens ordförande Roger Lillebøe-Hansen för att snacka inför matchen. Vi snackar om Brann, legal pyro och annat roligt.

Hur är det att vara Brann-supporter 2018?
– Det är optimistiskt att vara Brann-supporter 2018! Efter några år med dålig ekonomi och dåliga resultat har vi börjat bygga upp klubben igen. Dagens klubbledning har gjort ett bra jobb och vi supportrar är inkluderade i det arbetet. Vi jobbar för att bygga upp klubben till toppklubben vi önskar vara. Supportrarnas hårda jobb handlar mest att skapa förståelse supportrar emellan.

Rikard Norling var nyligen hos er och det var väl inte så bra?

– Rikard var hos oss nyligen. Han är en fantastisk person som vi fick en nära relation med. Vi hade även kontakt efter att han lämnade föreningen. Tyvärr lyckades han inte få bra resultat, så han fick tyvärr lämna oss.

Har ni kommit ur er dåliga period?
– Vi har i allra högsta grad lämnat den dåliga perioden bakom oss.

Ni jobbade mycket med legal pyroteknik? Hur ser det ut för er nu?
– Vi är nog föreningen som har kommit längst med legal pyroteknik. Vi har generell tillåtelse att använda legal pyro inom vissa ramar. Vi kan göra det pga god dialog och kommunikation mellan klubb och supportrar.

Hur spelar Brann nu?
– Idag kommer vi nog få se ett nedtränat Brann med förhoppningsvis några nya spelare. Vi spelar vanligtvis en variant av 4-3-3 med defensiv trygghet. Vi ställer snabbt om till anfall och är kvicka med att ställa om. Vi är ett av de målfarligaste lagen i Elitserien, där vi sprider ut målskyttet på många spelare.

Finns det några spelare att se upp med?
– Deyvor Vega är den största artisten. Han hade en bra höstsäsong ifjol.

Hur tänker du kring IF Elfsborg och svensk fotboll?
– Jag skulle säga att vi är ganska lika varandra. Ni är bättre på några områden och vi är bättre på några andra områden. Så sett är det en spännande match, men med nedtränade lag.

Hur slutar matchen?
– Resultatet är nog inte det viktigaste idag, det handlar nog mest om att få matchsituationer. För mig är det viktigt att vinna, så jag tror på vinst med 2-1.

Kommentera

kommentarer