IF Elfsborg hade inte varit i Florida i en dag innan årets andra nyförvärv presenterades i Borås. Nu har Deniz Hümmet landat i laget och ser fram emot sin tid i Borås.
– Jag längtar till säsongen drar igång på allvar, säger Deniz Hümmet.

Förra säsongen fick 22-årige Deniz Hümmet sitt genombrott i Allsvenskan när han stod för fem mål och en assist på 28 matcher i Trelleborg. Den kommande säsongen kommer vi få se honom i den gulsvarta tröjan med nummer sju på ryggen.
– Elfsborg har alltid varit en storklubb för mig, och en klubb som ska slåss om guldet. Klubben har en fin tradition och spelar en fin fotboll. Det är också många spelare som gjort det bra och gjort det bra i Europa sen, säger Deniz Hümmet.

Han anslöt till laget mitt under träningslägret i Florida i mitten av januari och fick där bekanta sig med sina nya lagkamrater och ledare.
– Lägret var jättebra. Högklassiga faciliteter, bra träningsupplägg och en bra match sista dagen, säger Deniz Hümmet.

– Grabbarna i laget är bra och jag har klickat med alla. Det känns som ett varmt gäng och det har inte varit några konstigheter alls att komma in. Alla i laget har tagit hand om mig på ett mycket bra sätt. Det känns jättebra.

Mot New York Red Bulls fick Hümmet hoppa in efter 61 minuter. I träningsmatchen borta mot IFK Norrköping var han med redan från start och visade varför flera klubbar i Allsvenskan ville ha hans signatur.
– Vi gör en jättebra första halvlek och resultatet speglar inte alls det. Vi släpper in två mål lite oturligt, men vi vet också att det finns lite saker som vi måste jobba lite extra på såklart. Annars är första halvek bra, rullar boll bra och skapar bra lägen, säger Deniz Hümmet.

– Sen i andra halvlek spelar vi också bra, men alla är inte i toppform just nu och fysiken blir bättre hela tiden så det kanske berodde på det. Men jag tycker inte att resultatet speglade första halvlek.

Så i stort sett en bra match och insats. Efter förra årets tuffa säsong ser nu den turkiska U21-landslagsmeriterade Hümmet fram emot en ny säsong med det nya laget.

– Jag tror att det kommer att bli ett bra år för oss. Vi måste ha vinnarmentaliteten och göra det hårda jobbet. Sen måste vi ta en match i taget, fokusera på vårt spel, försöka vinna varje match varje helg, det kvittar vilka som står på andra sidan. Finns allt på plats så tror jag att det kan bli ett jättebra år. Jag längtar till säsongen drar igång på allvar.

Kommentera

kommentarer