Lördag 11.30 så presenterades Stian Rode Gregersen för IF Elfsborg. Supportrar var spända och Stian var lite nervös i sitt första framträdande. Men det är med glädje han tar sig an utmaningen för sin nya förening.
– Jag kommer ifrån Kristiansund utanför Molde. Det ska bli skoj att få spela i Allsvenskan med Elfsborg. Att få visa upp sig i Sverige kommer bli spännande, säger Stian till Nummer8.se.

Stian var ordinarie under säsongen 2017, men under fjolåret gick det tuffare. Han spelade allt färre matcher och blev också förpassad till en annan position som han inte föredrog helt.

– Ja, det gick lite sämre sista tiden i Molde. Jag behöver verkligen mer speltid. Jag känner att Elfsborg passar mig bra just nu. Det känns som ett spelande lag där jag har hört mycket gott om Jimmy Thelin.

– Det blev en del spel på mittfältet ifjol, men det är som mittback som jag vill spela.

Stian är inte spelklar förrän 25 februari. Men har tar redan sikte på en startplats i laget.

– Jag kommer åka tillbaka till Norge nu, och ska försöka vara tillbaka i Borås på torsdag. Jag är inte spelklar förrän 25 februari. Från och med då kommer jag göra allt för att ta en startplats.

Stian har sedan tidigare spelat med Pawel Cibicki som ifjol var utlånad till Molde ifrån Leeds. Båda kommer hjälpa varandra här i Borås.

– Pawel är en fantastisk personlighet! Han tar alltid plats i rummet han befinner sig. Som fotbollsspelare är han också en bra avslutare som vi behöver få igång här i Borås.

Den som har googlat information och videoklipp på Stian Rode Gregersen har noterat att det inte dyker upp så många mål. Däremot desto fler gula kort och hårda tacklingar. Han skrattar lite när frågan dyker upp.

– Hehe, jag kan vara lite tuff. Men sedan handlar det alltid om att hitta en balans i det där. Något jag kommer kämpa hårt för att göra.

Jimmy Thelin var också på plats och gav sin syn på värvningen.

– Tuff kan jag hålla med om, men sen vet jag inte om han är så ful. Han har just de styrkor vi söker. Vi behöver en konkurrens i backlinjen så att alla kan ta steg ihop. Där kommer Stian passa bra, säger Jimmy.

Stian Rode Gregersen är vinterns tredje spelare vi tar in på lån. Något som diskuteras i supporterled.

– Det är en ny situation som kommer ur det tuffa läget vi är i. Vi måste utgå ifrån den bästa möjliga lösning vi har just nu. Vi har gjort annorlunda i Elfsborg tidigare, men då fanns också andra förutsättningar, säger Jimmy.

Kommentera

kommentarer