På lördag spelar vi årets första träningsmatch. Vi möter norska Sarpsborg 08 som kommer ifrån en väldigt bra säsong med en tredjeplats i Eliteserien och finalplats i cupen. Jag kontaktade supportern Thomas Johansen ifrån Fossefallets supporterklubb för att höra lite om våra motståndare. Fossefallets supporterklubb arrangerar bussresa med övernattning.

2017 var ett bra år för Sarpsborg, hur upplevde du det?

– 2017 var ett väldigt bra år. Mycket bättre än vad man kunde förvänta sig. Vi vann bronsmedaljen i den sista omgången. Vi lyckades också ta oss till cupfinal där vi var stora favoriter mot Lilleström men förlorade. Sett till ekonomin och förutsättningarna var det en säsong som ingav respekt.

Hur spelar Sarpsborg 08?

– Vi är kända för en underhållande fotboll. Bollen ska gå fort och vi ligger högt i press för att återta bollen på motståndarens planhalva.

Vilka spelare bör man se upp med?

– Nu vet jag inte vilken trupp vi har med oss. Vi verkar också ha med oss några provspelare. Kristoffer Zachariassen och Tobias Heintz är två spelare med en spännande framtid.

I Borås kommer vi ihåg Joackim Jörgensen som spelar hos er. Vad har du att säga om honom?

– Jörgensen har äntligen kommit hem igen. Han har varit stabil och har fyllt en lucka vi har saknat. Jörgensen och Sigurd Rosted var enligt mig Eliteseriens bästa innermittar ifjol.

Har ni supporterbuss på lördag?

– Ja, vi kommer en buss med 30 personer och några åker i egna bilar. Jag åker med i bussen.

Hur tror du matchen slutar?

– Träningsmatcher är alltid svåra. Jag tror det slutar 2-2.

 

Här kan ni läsa en text om Sarpsborg 08.

Kommentera

kommentarer