Torsdagens träningspass är avslutat och solen har hittat till regninga Gran Canaria. Komiskt nog har Elfsborg prickat in den mest regninga perioden i Maspalomas på flera år. Alex Dyer som gör sitt andra år i Elfsborg avbryter sitt solande för att prata med mig på en skakig telefonlinje. Det är en positiv och glad Alex Dyer som ger sin syn på det nya året.

Hur känns det inför året som kommer?
– Det känns bra! Det har varit en skön vecka och man känner att laget kommer närmre varandra. Det är faktiskt rätt häftigt hur det har blivit.

Hur har du upplevt början av året?
– Just nu är det mycket glädje i föreningen och vi jobbar stenhårt. Det är en god stämning och alla sliter för varandra. Det är så det ska vara, fotboll är som roligast när man kämpar hårt och har roligt.

Det sägs att ni har mindre fys och mer boll på träningarna, är det så du upplever det också?
– Ja, jämfört med tidigare. Det är också bra för fotboll spelas ju med en fotboll, så det är skönt att ha mycket boll. Tempot är väldigt högt hela tiden så vi får bra kondition därifrån.

Passar det dig bra?
– Ja, absolut. Det känns som det finns en tanke bakom träningen och vi har verkligen jobbat med vårt eget spel.

Du har haft Graham Potter som tränare, ser du likheter mellan Jimmy Thelin och honom?
– Svårt att säga. Men det är två skickliga coacher som har gemensamt att de tänker annorlunda. På vissa områden är de lika, men jag gillar inte att göra jämförelser. Just nu gläds jag över att få jobba med Jimmy. Han är tydlig och visar vad han vill.

Hur har du upplevt matcherna hittils? Vi är många som har noterat att alla får spela och att alla är delaktiga i matcherna.
– Ja, det är precis som du sa. Alla är delaktiga och börjar om ifrån noll. Det känns verkligen som alla bidrar, alltifrån oss i truppen till alla fans. Hela Borås har slutit upp och det känns viktigt.

Du var ny förra året, hur upplevde du det?
– Det var lite svårt då det var turbulent, vi kom inte upp i nivå. Men vi kan inte hålla på att tänka på det. Vi måste tänka framåt.

Tyckte du fjolåret var jobbigt?
– Det är fotboll. Jag är en väldigt positiv människa och ser allt som positivt. Om det är något som känns tufft får jag ta med det som en läxa till framtiden.

Jag var på den första träningen och slogs av hur glad och taggad du kändes. Du tog dig verkligen tid med supportrar.
– Om jag ska vara ärlig. Jag var lite chockad över att det kom så mycket folk och var jätteglad för det.

Det känns också som du passar in bra i det familjära Elfsborg.
– Ja, och det är skoj nu när alla är positiva. Vi spelar ju för att göra fans glada och vi måste bidra till framtiden. Vi kommer inte alltid vinna alla matcher, men allt blir enklare om vi bygger denna positiva atmosfären. Fortsätter vi med skapar vi bra förutsättningar för att vinna matcher.

Till sist, har du något du vill hälsa Elfsborgssupportrar?
– Ni bidrar mycket och vi behöver er varje vecka och varje match. Ni behövs verkligen! På första träningen var ni fantastiska och det är till och med folk här och tar emot oss.

Kommentera

kommentarer