Få spelare har gjort boråsare och Elfsborgssupportrar så stolta som David Olsson. David är uppväxt i Borås och har täta band till IF Elfsborg och vår supporterkultur. Han har hängt med supportrar på Guliganernas aktiviteter och på våra bortamatcher. I måndags var vi många som var glada över att David fick chansen ifrån start, men David fick en tuff match där två ingripanden blev omtalade.
– Jag har fått ett bra stöd ifrån både spelare och ledare. Jag är väldigt trygg i mig själv och något av det viktigaste i fotboll är att hålla rätt fokus, berättar David fyra dagar efter 2-3-förlusten mot GAIS.

Har ni jobbat specifikt med fokus?
– Jimmy och de övriga i ledarteamet pushar på. Oavsett om man har gjort en bra eller dålig insats, så ska man vara redo för nästa uppgift.

Jimmy brukar prata mycket om psykologi. Ni verkar jobba mycket med det. Hur hanterar Jimmy och ledarstaben detta?
– Ja, mycket har handlat om hur vi ska skapa en grupp. Vi har inte stora psykologiska genomgångar som man kan ha på universitet. Det handlar mer om att ställa in stolen efter sig, eller att hälsa på alla när man kommer till träningen. Det är små enkla grejer som bygger en grupp och kultur i längden.

Fysträningen verkar vara borta denna vintern, är det så? Märks det av?
– Fysträningen är inte borta, utan den ser bara lite annorlunda ut. Nästan alla våra övningar innehåller träning där kondition, styrka och uthållighet tränas. Jag kan inte svara för hur det känns för andra och vi målvakter har ett litet annorlunda upplägg, men efter lite anpassning känns det naturligt. Jag känner mig stark och fräsch.

Du är en ung spelare i en nystart och målvakter brukar träna för sig själva, hur upplever du det just nu?
– Som målvakt känner man sig delaktig. Vi har en stor helhetsbild och då gäller det att alla spelare förstår och lär sig grunder och principer. Jimmy och de övriga ledarna lägger mycket fokus på att bygga en grupp där alla känner sig delaktiga oavsett om man är på läktaren, bänken eller i startelvan.

Kommentera

kommentarer