Det har ryktats om spelare till Elfsborg under hela transferfönstret. Under fönstrets sista dag gjorde Elfsborg klart med norrmannen Sivert Heltne Nilsen.

Under onsdagsmorgonen presenterade IF Elfsborg sitt senaste nyförvärv. Sivert Heltne Nilsen från danska AC Horsens hade kommit överens med den gulsvarta klubben.

Den 27-årige mitttfältaren kom till AC Horsens under sommaren 2018. Innan det spelade han 90 matcher för det norska topplaget SK Brann. Under säsongen i Danmark har Sivert Heltne Nilsen startat samtliga matcher – som lagkapten. Det här säger han om övergången på Elfsborgs hemsida:

-Det känns fantastiskt. Lite trött och sliten efter den hektiska dagen igår, men nu när jag äntligen står här på arenan känns allt mycket bra.

-Det är alltid spännande att möta killarna i laget, alla tränare och människorna i klubben. Det är många nya intryck men det ska bli kul att lära känna alla, säger Heltne Nilsen.

Elfsborgs managervJimmy Thelin säger till elfsborg.se att han är mycket nöjd med sin nya spelare och berättar mer om vad det är för spelare man plockat in.

-Vi är mycket glada att Sivert är på plats – en spelare vi har följt under en längre tid och som vi med gott arbete lyckats få hit till IF Elfsborg. Sivert är en defensiv mittfältare som med sin rutin och erfarenhet kommer att stärka den defensiva balansen i laget. Han är en hårt arbetande och duellstark mittfältare med ledaregenskaper som vi ser fram emot att få jobba med, säger manager Jimmy Thelin.

Enligt klubbchef Stefan Andreasson sträcker sig kontraktet med norrmannen till 2023.

-Efter bra diskussioner under en längre tid kunde vi igår komma överens både med Sivert och AC Horsens om en övergång till oss. Sivert ansluter direkt till laget och har skrivit på ett kontrakt till säsongen 2023, säger klubbchef Stefan Andreasson till elfsborg.se

Sivert Heltne Nilsen anlsuter till laget och Borås direkt, och väntas göra sin första träning med laget redan under onsdagen.

Kommentera

kommentarer