Ett par timmar innan fredagens träningsmatch mot Falkenberg på Borås Arena presenterades ytterligare ett nyförvärv.

– Med Jimmys sätt att tänka, och mitt sätt att spela tror jag att det passar som handen i handsken, sa Jonathan Levi under presskonferensen.

Den 23-årige mittfältaren Jonathan Levi fick under fredagen sin gulsvarta tröja och för första gången träffa supportrar och media i Borås. Stefan Andreasson och ordförande Sune Lundqvist presenterade tillsammans föreningens nyförvärv på Borås Arena.

– Jonathan har gått en annorlunda och häftig väg. Vi  har följt honom noga och länge, sa Stefan Andreasson under presskonferensen.

Jonathan Levi kommer under säsongen att spela med nummer 21 på ryggen. Ett nummer som tidigare bars av Henning Hauger, en spelare med lite mer defensiva kvalitéer, enligt Andreasson.

Övergången har varit på gång ett tag och det har länge ryktats om övergången.

– Det känns väldigt bra att det äntligen är klart. Oerhört glad och stolt att ta på den gula tröjan, sa Jonathan Levi vid presskonferensen.

Den offensiva mittfältaren har tidigare spelat i bland annat Östers IF och nu senast Rosenborg i Norge. Levi säger själv att han trivs bäst mellan anfall och mittfält. 23-årige Levi berättade under presskonferensen att han har stora förhoppningar inför säsongen.

– Elfsborg slutade på en 12e plats förra året, men  vi ska göra betydligt bättre i år. Vi kan lyfta mycket om alla pusselbitar sitter på plats.

Levi tyckte även att det var skönt att han får sällskap av andra skåningar i laget.

– Det är fler skåningar i laget och jag mår bra över det, säger Jonathan Levi.

I en intervju på Elfsborgs hemsida berättar Levi att han tidigare haft kontakt med vissa spelare i laget.

– Jag har framförallt träffat Rami Kaib under en U-21-landslagssamling, och vi klickade bra. Jag har också träffat Simon Olsson via gemensamma vänner, så det är väl de två grabbarna jag kommer att hänga med nu i början, men det ska nog inte vara några problem att bli polare med de andra i laget, säger han i intervjun.

I intervjun på Elfsborgs hemsida säger Stefan Andreasson så här om Levi.

– Att Jonathan väljer oss i konkurrens med flera andra klubbar känns riktigt bra och är ett bevis på att vi är en förening som attraherar spelare på hög nivå. Vi hoppas att det här ger signaler till vår omgivning att IF Elfsborg är att räkna med 2019.

Jonathan Levi lånas säsongen ut från Rosenborg BK.

Kommentera

kommentarer