När det pratas nyförvärv brukar det oftast bli många frågor på en gång. Därför tog jag mig tiden och kontaktade två danska Bröndby-supportrar för att få en bild av Frederik Holst.

Frederik Holst är en högerback som också använts som innermittfältare i både Bröndby och Sparta Rotterdam. Senaste säsongen åkte Sparta Rotterdam ur Eredivisie och Holst var ordinarie mer eller mindre hela säsongen. Han spelade nästan alltid 90 minuter. Han har 19 landskamper i danska U21-landslaget och blev petad i Bröndby av vår Johan Larsson.

– En riktig slitvarg som alltid brinner för föreningen han spelar i. Han kan användas på mer eller mindre alla platser där det finns behov. Under sin tid i Bröndby så spelade han ofta där vi saknade en spelare. En väldigt bra allround-spelare skulle jag säga. Han var till och med målvakt i en match mot Omonia Nicosia 2015, berättar Michael Olsen.

– Han jobbar alltid hårt för laget och har en jättebra karaktär. Han är inte så teknisk, men försvarar bra och är intelligent på planen. Han var/är publikfavorit i Bröndby. speciellt pga sin moral. Jag tror det kan bli bra för både Holst och Elfsborg, berättar Emil Schjött.

Kommentera

kommentarer