Transferfönstret är just nu öppet och IF Elfsborg har än så länge inte agerat på transfersidan. Det kommer nog inte hända så mycket heller om man får tro klubbchef Stefan Andreasson.

– Det är några dagar kvar på fönstret, men som det känns idag så kommer det inte hända något för oss. Vi har en bred trupp och har också fått tillbaka Rasmus Rosenqvist ifrån hans lånesejour i Helsingborg, berättar Stefan Andreasson.

Det har ryktats om bud på Issam Jebali och Simon Olsson under våren, men det verkar inte som några spelare lämnar heller.

– Vi förhandlar inte just nu med någon spelare som ska lämna heller. Vi kan ta in spelare fram till 11 augusti och spelare kan lämna till olika länder beroende på hur deras fönster är öppet, berättar Stefan.

Den enda stora förändringen har annars skett på ledarsidan då Martin Andersson och Anders Svensson förstärker a-laget. Tobias Linderoth har fått en ny roll som nav mellan u- och a-trupp.

– Anders Svensson har kommit in och det känns jättebra. Han har fått en tydlig roll där han vet vad han ska göra. Vi har också kunnat säkra upp ledarsidan många år framöver, då Tobbe har fått en viktig roll som nav mellan ungdomslagen och seniortruppen, berättar Stefan.

Igår gjorde två finländska spelare i Nikolas Saira och Alexander Albäk sin första träning på ett veckas långt provspel med Elfsborg.

– Det är ett utbyte där vi också kan se hur bra dessa spelare står sig hos oss, samtidigt som spelarna kan mäta sig mot våra spelare. Det är inte så vanligt att vi har inne spelare på provspel, berättar Stefan.

Det där med provspel har ju som sagt varit lite “exotiskt” för oss i Elfsborg. Men vi har haft chans att värva Julius Agahowa, Kader Keita och Atiba Hutchinson utan att ha nappat.

– Julius Agahowa hade vi chans att värva innan han slog igenom, men han var aldrig här på provspel. Kader Keita var här samtidigt som Anders Svensson skadade sig i en inomhusturnering i slutet av 90-talet, men där satte också visum och annat stopp om jag inte minns fel. Atiba Hutchinson var här i flera veckor, men vi valde istället att satsa på Samuel Holmén, berättar Stefan Andreasson.

 

Kommentera

kommentarer