Det blev en 2-1-vinst hemma mot Hammarby i sista cupmatchen för säsongen. Tyvärr vann GAIS med 4-0 mot Vasalund och vi blev därmed utslagna. Men detta var ett steg framåt och idag fick vi se mer anfallsspel och rörlighet.

“BT har sökt Jimmy Thelin, Tobias Linderoth och Miguel Beas utan framgång.” – Borås Tidning inför matchen ang. truppläget.
Det är egentligen bara en petitess, men ändå ganska tydligt hur Thelin med stab kommer fungera. I min text som släpptes i fredags så berättade Jnytt.se:s journalist Peter Wilsson att Thelin helst tog intervjuer vid träningar. Thelin har också tackat nej till att delta i en podd med mig. Det kan bli intressant hur en sådan strategi bemöts vid dåliga resultat.

“Elfsborg gör sin bästa halvlek hittills i år. Men chansen till avancemang i cupen minskade just.” – Johan Rydén på Twitter.
Första halvlek var dagens bästa halvlek, och jag håller nog också med om att det också var årets bästa halvlek. Men det är lite svårt att veta vad man jämför med, ska man ta cupmatcherna så jämför vi med en match med två stora tabbar och en match mot ett division 2-lag. Idag var det däremot större rörlighet än i någon av de andra matcherna och vi hittade och kunde utnyttja Bajens svagheter. Exempelvis så lyckades man använda Bajens vänsterkant väl, där ytterbacken Borges var värdelös.

En situation som jag tyckte var lite symbolisk var när Ibroo, Jon och Kevin spelade runt i backlinjen och hamnade i tidsnöd. Men trots det, så löstes situationen och vi skapade ytor bakom Bajens hårda press. Via DGs snabbhet kunde vi skapa en stark kontring som resulterade i ett avslut som tyvärr gick utanför. Situationen kunde slutat i felpass och baklängesmål och situationen kunde ha slutat med mål framåt, nu blev det ingetdera, men det är små marginaler i fotboll och situationen var ganska symbolisk hur små marginaler vi spelar med.

På tal om små marginaler, hade Ishis bicykleta mot GAIS gått in istället för att hamna i ribban så hade vi varit vidare nu.

Per Frick är viktig för IF Elfsborg
Jag hittade ingen som har skrivit om det, men jag tycker Per Frick är viktig för IF Elfsborg. Han skapar ytor och stressar fram misstag hos motståndarna. Visst, Prodells målstatistik är imponerande, men jag tycker det bara grundar sig i en sak, han är stor. De senaste åren har vårt spel handlat om att gå framåt med ytterbackar och skapa inläggsspel, vilket har passat Prodell perfekt, men med facit i hand så har det inte varit ett bra spel för IF Elfsborg. Egentligen kan man ju vara hård och säga att Prodell kanske borde ha gjort fler mål?

Per Frick kommer antagligen inte göra 10 mål även om han skulle starta alla matcher i Allsvenskan, men han bidrar mycket mer för laget än vad Prodell gör. Han trycker framförallt upp laget och skapar ytor åt spelare som Jebali, Lundevall och Olsson som gör att vi kan etablera bättre anfallsspel.

Vi spelar inte heller med samma inläggsspel, vilket gör Prodell ännu mer överflödig.

Holmén snodde straffen ifrån Jebali
Sampas straffmål blev det avgörande målet och det fick många att andas ut. Han verkade väldigt sugen på att ta straffen, vilket antagligen beror på att han vill få slut på en del snack.

Innan straffen syntes det dock tydligt att Sampa snodde straffen ifrån Jebali som såg irriterad ut. Det verkade inte vara några hard feelings spelarna emellan, men det var ändå intressant att se. Spelarna pratade länge innan själva straffen och efter straffen så pratade de också länge.

“Elfsborg – Bajen inför 778 pers? Saknas det en nolla eller vad fan händer i Borås?”Christoffer Svanemar på Twitter.
Det saknades inte en nolla, det kan vi garantera. Antagligen var det inte ens 778 personer på plats på Borås Arena idag. Bajens Göra Rickmer publicerade på Twitter att Bajen var 315 personer på plats. Vi vet också att IF Elfsborg helst presenterar sålda biljetter, vilket nu kommer bli en årsmötesfråga.

Efter GAIS-matchen beskrev jag publiksituationen som ett haveri, vilket jag kvarstår vid. Jag tycker inte vår ilska bör riktas mot de som inte kommer, för vi är många som har känt oss bortprioriterade de senaste åren. Om man inte behandlar de som kommer väl, så kommer inga nya supportrar. När man lät GAIS-supportrar ta över Ålgårdsläktaren sist, så visade man bristen på strategi och vilja att jobba långsiktigt med publikfrågor. IF Elfsborg känns förlamade och det enda vi kan hoppas på är sportslig framgång. IF Elfsborg behöver hjälp och det behöver kosta pengar för att lösa situationen.

Kommentera

kommentarer