Säsongens skönaste och mest välförtjänta vinst är ett faktum. 2-1-segern mot Örebro på bortaplan vände många tankebanor och Prodells sena mål är ett mål som vi kommer minnas lång tid framöver.

“Med vårt spelsätt kan man spela vilken position som helst. Jag spelade inte som högerback hela matchen heller… ibland hjälpte Stefan Ishizaki till, ibland Samuel Holmén och Ibrahim Dresevic. Vi fastnar inte i positionerna.” – Alex Dyer i BT om sin högerbacksplats
Inför matchen så sa min vän Kim Eriksson att IF Elfsborg är lite som hans vardagsrum, “ibland kommer det in lite nytt men oftast är det gamla kvar”. Vi stod och diskuterade placeringen av Dyer på högerbacken när detta kom på tal. Startelvan liknande vårens elva, men Dyer på högerback kändes lite nytt och spännande. Redan ifjol pratade vi om att Dyer borde få chansen på högerbacken, då han trotsallt var van vid positionen ifrån ÖFK-tiden.

Nu har Daniel Gustavsson verkligen levererat på positionen under våren, men det var intressant att se Dyer ifrån den positionen. Speciellt med tanke på att positionsbytena och den förklaring Dyer gav ovan. En ambition är kanske att alla ska vara så trygga i spelsättet att detta kommer ske oftare?

Dyer hade också ett jätteläge framåt där Oscar Jansson gjorde en av årets bästa räddningar i Allsvenskan.

“Jag vet inte varför han inte godkände det… Jag hade många chanser, men deras målvakt stod i vägen. Jag jobbade hårt och sprang mycket, men några mål blev det inte. Men jag var helt övertygad om att vi skulle vinna.” – Issam Jebali om sitt bortdömda mål
Vi ska inte skämmas för vår insats under gårdagen, vi var under långa stunder överlägsna vår motståndare. Vi hade också ett bortdömt mål där få förstod vad som skedde. Jag tycker trots repriser att det är konstigt att målet blev bortdömt.

Det var intressant såhär i VM-tider om det skulle bli någon diskussion gällande VAR. Det blev det inte och det är jag tacksam för. VAR är ett otyg jag inte gillar.

“Vi är otroligt glada för att Prodell är här och representerar Elfsborg på bästa sätt. Han har en fantastisk karaktär och står för ett riktigt bra inhopp och insats som bidrar starkt till den kollektiva insatsen.” – Jimmy Thelin på elfsborg.se om Prodell
Det kommer bli intressant att se hur vi kommer se på Prodell längre fram i tiden. Han har gjort sina tio mål i Allsvenskan och han har avgjort oerhört många matcher, utan att riktigt ta plats.

Jag själv är och har inte varit helt emot att bli av med Prodell. Jag tycker det är en begränsad fotbollsspelare som antagligen är rätt så dyr sett till användning. Men det går inte att snacka bort att killen är effektiv framför mål.

Gårdagens byten av Jimmy Thelin var av högsta klass, där både Karlsson och Prodell bidrog till en stark vändning.

Var säkra på att Prodells kontrakt kommer vara en snackis under hela 2018.

“Superettan – här kommer Elfsborg” – ÖSK-klacken under matchen
På uppresan till Örebro så var vi många som insåg att vi inte förstod hur dålig vårsäsongen var. Vi hittade inte oss själva i tabellen och vi insåg att VM-bubblan hade fått oss att förtränga misären vi fick uppleva.

När ÖSK-klacken sjöng att vi skulle till Superettan så kunde jag dock inte annat än skratta. Man har ju själv sjungit det där om flera lag utan att få höra det själv. Vi har aldrig varit i det läget att någon har kunnat sjunga det för oss och nu stod vi där på Behrn Arena och ÖSK-klacken sjöng det. Därför blev också vändningen ännu skönare.

Av de 32 lagen som idag spelar i Allsvenskan och Superettan så är det bara två lag som inte har spelat i Superettan. Det är IF Elfsborg och IFK Göteborg.

“Alla skriker transfer, transfer, transfer…. och vill köpa sig snabb framgång. En magisk formel.” – Jimmy Thelin till BT inför matchen
På söndag öppnar transferfönstret igen, och Jimmy Thelin verkar våndas inför alla frågor kring spelare ut och in. Jag tror inte vi får se så stora rörelser på transfermarknaden för oss. Jag tror snarare att vi ser större förändringar inför nästa säsong, då Thelin vet vad som har funkat och inte funkat i hans projekt.

BTs sportchef Malin Henrikson skrev igår på Twitter att hon tror vi antagligen förstärker truppen om vi får Claesson-pengar. Det är inte omöjligt, men några större nyförvärv lär vi inte se.

Jag står kvar vid min åsikt att över tid behöver vi snarare rensa än förstärka. Men om det är något vi kanske hade behövt så är det en typ som likt Daniel Mobaeck och Johan Karlsson kan spela på flera positioner. Exempelvis är vi svaga på båda ytterbackspositionerna. Men vem vet, den spelaren är kanske Alex Dyer?

Kommentera

kommentarer