I ett fullsatt Rydahallen inledde Elfsborg under lördagen årets spel i svenska cupen. Motståndet var Brage som såg starka ut under fjolåret och hann även med att vara i allsvenskan under vintern för att sen åka ut till Östersunds fördel.

Första halvlek blev som väntat gulsvart. Elfsborg hade det mesta av bollinehavet och attackerna ofta på kanterna där Karlsson och Alm fick bra uppbackning av Kaib och Holst. Efter att ha börjat skapa fler och fler chansen kom ledningsmålet efter knappa halvtimmen. En hörna från Karlsson prickade Per Fricks värmländska panna och efter en touch på grön spelare letade bollen in sig i mål. Resten av halvleken kontrollerade Elfsborg, även om Brage lyckades komma till någon enstaka målchans efter slarv i passningsspelet från de gulsvarta. 1-0 i halvtid till ett komfortabelt Elfsborg.

Matchbilden förändrades inte i den andra halvleken. Tio minuter in kom det psykologiskt viktiga 2-0 till Elfsborg. Efter att ha attackerat längs med högerkanten hamnade bollen hos Jesper Karlsson mitt i slottet. En fint höger, en fint vänster och pang upp i nättaket. Bara minuten senare var det dags för nytt måljubel. Simon Olsson drev skickligt fram bollen och serverade Per Frick som kunde prickskjuta in spiken i kistan för 3-0. Sista tredjedelen av matchen blev en avslagen historia där Elfsborg enkelt bevakade sin ledning och lät Rönning i målet hålla årets första nolla.

Brage kom aldrig in i matchen. Elfsborg återerövrade allt som oftast bollen enkelt och anföll sedan på kanterna där Karlsson och Alm utmanade och fick ständigt löpande Kaib och Holst till hjälp. De två förstnämnda kommer ställa till med mycket oreda i motståndarnas försvar framöver. Beröm ska även delas ut till Simon Olsson som vågar gå på offensiven allt oftare, bakom sig har han både Nilsen och Gojani som gör ett tryggt jobb i defensiven. Längst fram slet som vanligt Per Frick som en oxe och fick kröna en fin insats med två mål.

Kommande cupmatch är nästa lördag då Elfsborg åker till östkusten för att ställas mot Oskarshamn. Allt gott tills dess.

Kommentera

kommentarer