Elfsborg gästade Kalmar under söndagen i en match som stundtals var mer brottning än fotboll.
– Vi är väl inte jättebesvikna, säger Simon Strand.

KALMAR. Hemmalaget i rött inledde starkt och hade redan efter en minut skapat sin första målchans och pressade Elfsborgs försvarslinje. En försvarslinje som Thelin tvingades göra om efter Jocke Nilssons otäcka skada mot Djurgården. In istället för Nilsson sattes Gustav Henriksson.
– Han kliver in och gör det bra. Han gör det vi snackat om och vi har många bra spelare. Det känns bra från vårat håll med backlinjen, säger Simon Strand.

Kalmar fortsatte och pressa. Efter åtta minuter fick man en farlig frispark strax utanför straffområdet. Trots att publiken, med hjälp av ett par animerade händer på skärmarna, uppmanades att klappa händerna och lyfta sitt lag, så lyckades bollen inte lyftas över den gulsvarta muren.

Jimmy Thelin fick tid att samla ihop laget efter drygt tio minuter. Detta efter att Gojani tvingats få omplåtsting och bandage efter att ha skallat ihop med en KFF-spelare. Gojani gick ut efter smällen och ersattes av Samuel Holmén. Trots ett kortare taktiksnack och vila hade Elfsborg svårt att komma in i matchen. Långbollarna saknades adress och hemmalaget pressade högt.

I takt med att solen försvann ner vid Kalmarsund så mattades tempot i spelet av något. Det tidigare rappa spelet och målchanserna byttes ut mot ett långsamt spel med många felpass och feltajmade tacklingar. Flera av gästernas spelare såg ut att ha det svårt med gräset och halkade till ibland.
– Det är lite annorlunda att spela på gräs och planen släppte lite också. Alla körde inte i järndobbar och jag vet inte hur mycket det hade hjälpt. Jag körde i det och det släppte även för mig, säger Simon Strand.

Det är nog inte någon av de 3882 som hade kommit till Guldfågeln Arena som kommer att minnas första halvleken mellan Kalmar och IFE med glädje. Efter 45 minuter lämnade smålänningarna sina säten och gick för att köpa blaskigt kaffe att värma sig med. För det gjorde verkligen inte spelet. Mållöst. 0-0. Nil, nil.

Den tillresta busslasten gulsvarta fick se sitt lag starta den andra halvleken piggt och aggressivt. Redan från start pressade man och stressade hemmalaget. 

Men Thelin var inte riktigt nöjd med vad han såg utan bestämde sig för att byta in Per Frick i början av andra halvek. Hümmet fick lämna planen. Inhoppet var Fricks första sedan skadan mot Sundsvall.
– Nu är jag tillbaka och är avstängd nästa match och sen är det semester så det är ju skitkul. Jättekul att få spela tjugo minuter till den här våren, säger Per Frick.

Strax efter bytet hade hemmalaget en sekvens med flera farliga månchanser på kort tid, men KFF fick inte in bollen.

Inte heller i den andra halvleken bjöds det på någon underhållning eller värmande spel. Istället var det samma låsta tillställning som i första. Dessutom var det stundtals irriterat och grinigt på planen med en del fula tacklingar och efterslängar.
– Det är väl några situationer. Det är upp till domaren att ta tag i situationerna och det var väl en del situationer där vi tycker att de ska ha gula kort. Det är väl domaren som skapar hetsen lite, säger Simon Strand.

– Det är ingen hetsig match i sig, men det blir dueller i gräs när man kommer in tight på varandra och det släpper. Då uppstår det situationer.

Kvällens match mot Kalmar är nog en match som Gustav Henriksson gärna glömmer. När Henriksson ska rensa ett inlägg från Piotr Johnasson får bollen en olycklig träff på hans fot och studsar in bakom Kevin i målet. 1-0 till Kalmar och hemmaklacken fick jubla…
– Det är en inläggssituation och bollen studsar fel på ”Gurras” fot och det är olyckligt att den går in. Det är sånt som kan hända. Men vi fortsatte att köra på, säger Simon Strand.

…Men bara i någon minut. Hemmaförsvaret får inte iväg bollen efter en frispark utanför eget straffområde. Bollen studsar fram och tillbaka i straffområdet innan den hamnar vid Simon Strand som klipper till. Hägg-Johansson försöker rädda, men är chanslös.
– Det blir lite tumult vid situationen och jag ser att ”Sampa” kommer drivande mot mig. Jag säger att han ska släppa till mig. Då drar jag till och ser att bollen går in, säger Simon Strand.

Kvitteringsmålet väckte liv i Elfsborg och Guliganerna som gjorde allt man kunde för att lyfta sitt lag till seger. Men sista minuterna blev mest en fysisk kamp än en kamp om avgörande mål.
– Imponerad av våra spelar som tar sig in i matchen snabbt igen. Viktig poäng för oss, säger Jimmy Thelin.

Matchen i Kalmar slutade till slut 1-1.
– Vi kom hit för att vinna matchen och få tre poäng. Vi är väl inte jättebesvikna, men med tanke på hur det såg ut och målet insläppt i slutet så är det väl bra att få med sig ett kryss, säger Simon Strand.

Kommentera

kommentarer