I torsdags var vi med om årets första seger i Allsvenskan, då matchen slutade med 2-0-seger. Många vaknade upp med glada miner i fredags. Dessutom väntar nu en viktig match hemma mot Djurgården på Borås Arena. Har det vänt på riktigt nu?

“Vaknar upp med 5kg mindre ångest idag än vid motsvarande tidpunkt igår. Tänk vad en trepoängare kan göra för hälsan!” – Isak Edén dagen efter BP på Twitter

Jag blir alltid lika förvånad över hur mitt humör påverkas av IF Elfsborgs insatser. Man tror sig ha kontroll över det där, men det är verkligen som Isak skriver.

Vi är nog många som går runt med de där känslorna som åker berg- och dalbana. Senaste helgen sa en klubbledare till mig att jag gör så att 500-1000 personer stannar hemma pga denna hemsidan och i min senaste text var jag inte nådig mot laget. Känslor är vackert och driver oss framåt, men nu hoppas jag vi får vakna upp lika skönt som Isak under resterande del av året.

“Det bästa, förutom 3p var samspelet på mitten mellan Sampa/Gojani. Sampa är som bäst när han får löpa uppochner helt fritt och Gojani är suverän som städare framför mittbackarna.” – Olle Larsson på Twitter

Samuel Holmén har inte varit bra sedan han kom hem, och vi är många som har irriterat oss på det. Men i matchen mot BP stod han för en helt ny energi när han släpptes fri ifrån den sittande rollen.

Samuel har enorm erfarenhet och han bör vara en av våra bättre spelare. Hoppas han hittar en bra roll och fortsätter som i torsdags. Hoppas också om han bänkas om han är lika dålig som innan BP-matchen.

Än så länge överglänser Gojani honom. En av våra bästa spelare för tillfället.

“Jimmy Thelin lämnade J-Södra och blev boss i Elfsborg. Kvar stod ett nyligen degraderat lag utan huvudtränare. En tränare som varit stark i föreningen och som gjort mycket gott för klubben.” – Peter Wilsson på Twitter

Detta har inget med varken matchen mot BP eller Djurgården att göra. Men J-Södras nya tränare Jörgen Wålemark fick i veckan sparken, efter bara tre omgångar av Superettan. Det verkar vara svårt att ersätta Thelin i Jönköping.

“Det kändes bra att tidigt plocka ner några hörnor och att inte släppa några returer, det sänder rätt signaler till motståndarna.” – Kevin Stuhr-Ellegaard i BT efter första bortanollan på nästan två år

Rami Kaibs debut i Allsvenskan i juli 2016 är senaste bortanollan för Elfsborg före matchen mot BP. Man kan förstå glädjen hos Kevin.

Det vi ofta har efterfrågat som supportrar har varit bättre försvarsspel, och nu kan vi nog säga att vi har nått dit. Visst, det har varit tunga förluster den senaste tiden, men det har varit uddamålsförluster där försvaret har varit mer stabilt än på länge. Förhoppningsvis så kan vi lägga undan snacket kring försvarsspelet snart.

Kritiken idag har mest handlat om virrigheten och uddlösheten framåt. Jag tycker matchen mot Malmö var lite symptomatisk, då vi hade svårt att vara bra framåt och bakåt samtidigt. Men i matchen mot BP lyckades vi bäst med detta denna tävlingssäsong. Nu väntar Djurgården hemma på Borås Arena. Då blir det ännu viktigare att vara stabila både bakåt och framåt. Klarar vi det?

“Djurgården är ett fysiskt lag som vi har sett på video” – Jocke Nilsson inför matchen imorgon

Nu har jag inte hittat så mycket mer kommentarer inför imorgon, så jag väljer ut just denna.

Jag har sett en del av Djurgården och kan se likheter med oss, med skillnaden att de ligger före oss med sitt lagbygge. Djurgården har lagt ett enormt fokus på sin stabilitet bakåt, vilket gör laget till ett av de bästa defensiva just nu. Deras match mot Östersund var en uppvisning i försvarsspel. Men likt oss så har deras fokus på försvarsspel gjort att laget tappar mycket framåt. Sett till de första matcherna i år lär det bli målsnålt. Eller vill båda lagen visa upp sitt anfallsspel?

Jocke Nilsson förresten, jag tycker nog det är vår bästa spelare i truppen ihop med Goani. Är det någon som säger emot?

“Sista chansen att se de gamla spelarna dina föräldrar ibland talar om” – IF Elfsborg om Isaksson inför matchen

Det är svårt att veta vem IF Elfsborg riktar sin reklam till inför matchen mot Djurgården. Sett till texten tror jag det antingen är Djurgårdare eller treåringar. Jag som 26-åring börjar nog också bli gammal, för det är ju min generation som kommer prata om Andras Isaksson för våra barn.

Reklamen känns mer som en halvkopia ifrån Sirius kampanj ifjol. Men här faller det platt utan att någon verkar särskilt glad. Sett till kommentarerna på Facebook verkar det mest ha gjort folk irriterade.

Jag kan förstå att Elfsborg behöver vara mer kaxiga, vilket jag också efterfrågar. Men då bör vi sätta oss själva i fokus. Det är Elfsborg vi ville se. Det är Elfsborg vi stöttar.

Kommentera

kommentarer