Imorgon spelar Jimmy Thelins Elfsborg tävlingspremiär. En cupmatch hemma mot GAIS på Borås Arena. Många ser fram emot matchen och här är fem frågor ifrån mig inför matchen.

Anfallsspelet – Mycket har sett bra ut och supportrar har visat gott tålamod med det spännande spel vi har bjudits på. Men anfallsspelet har varit lidande och ibland lite väl stillastående. Thelin har själv sagt att vi är hundradelar ifrån att lyckas. Anfallsspelet har varit vår styrka och vi behöver se förbättring framöver.

Simon Olsson – Bänkas Olsson i årets första tävlingsmatch? Får han plats i det spel som Thelin vill spela? Det har gnisslats lite, då vissa supportrar har känt att Olsson har prioriterats bort för andra. Det är hård konkurrens på mitten och många supportrar vill se Olsson spela.

Calle Wede – Calle har ofta setts som den sämste av Wede-bröderna. Han har ofta följt sin bror Anton, men nu är Anton i Falkenberg och Calle är kvar i GAIS. Calle har enligt Göteborgsmedia gjort en stark försäsong. Klarar vi hantera den gamla Elfsborgaren?

Publiken – GAIS-supportrarna har fått sin vilja igenom och står på långsidan imorgon. IF Elfsborg har gjort en stor tabbe när man har satt samma pris på hela arenan, gjordes det av ren lathet? Nu har man skapat ett problem, då alla vet att kortsida bör vara billigare än långsida. GAIS-supportrar lär dra upp publiksiffran, då de kan komma med en del publik. Hur svarar Boråspubliken upp? Kan vi bli 2-3.000 på Borås Arena imorgon?

Lagkapten – Om det är en fråga som ligger lite som en våt filt, så är det kaptensfrågan. Jimmy Thelin har sagt att han behöver elva kaptener och att det bara är en symbolfråga utan större betydelse, vilket alla tränare brukar göra för att minska ned intresset för rollen. Thelin har inte behövt göra några större val, då han gått runt på många spelare och olika kaptener i varje halvlek. Imorgon är det tävlingsmatch och mer på riktigt, kan vi tydligare få se vem som är kapten?

Kommentera

kommentarer