Träningsmatcher i januari är oftast inte årets bästa matcher, men den mot Sarpsborg kommer bli spännande att följa. Med ny tränare innebär det en del frågor som vi kanske kan få svar på? Jag har listat fem frågor som är intressanta inför lördag.

Spelsystem? – Hur kommer Thelin ställa upp i sin första match med IF Elfsborg? Blir det 4-4-2, 3-5-2, 4-5-1 eller något annat spännande? Det mesta är en lek med siffror, men mycket känns ovisst inför den första matchen.

Ungdomarna? – Med ny tränare börjar vi om på ruta ett och vi har nu många ungdomar i a-laget. Vilka får chansen? Får vi se ett genombrott under 2018?

Målvakt? – Vi har en ny målvaktstränare och nu tre stycken målvakter i a-laget. Det sista Gert Hansen sa innan han lämnade IF Elfsborg var att vi borde börja om på ruta ett. Gert ville att målvakterna skulle konkurrera på lika villkor.

Ishi centralt? – Kommer Stefan Ishizaki spela centralt eller på kanten?

Försvarsspel? – För varje år som har gått så har man pratat mer och mer om försvarsspel. Desto sämre har försvarsspelet blivit. Hur startar vi detta året?

Kommentera

kommentarer