Storseger mot Vasalund med 0-4 var väntat och något som var behövligt. Spelet sitter fortfarande inte helt och hållet, och tyvärr så är vi nog utslagna ur Svenska Cupen. Vi måste tro på det i sista omgången, men GAIS har skapat sig ett bra läge för att avancera vidare ifrån gruppen.

Intetsägande match, men fortfarande stillastående och långsamt

“Jebali gör sig inte som anfallare, Elfsborg måste ha en Prodell/Frick på planen för att få någon slags tyngd i sitt anfallsspel.” – Joakim Johansson på Twitter

“Jag ska fan hålla mig lugn hela säsongen. Thelin kommer få rätsida på detta. “ – Peter Aderstedt på Twitter

Jag själv tycker Jebali är överskattad, men jag tycker våra problem sitter i stillastående spelare som inte löper upp ytor åt varandra. Hela laget är stillastående och vi har fortsatt svårt att etablera spel som är effektivt och vägvinnande, vilket är oroande. Jesper Karlsson och Per Frick och är bäst i laget på att löpa upp ytor som vi kan etablera spel i. De två bör starta för att vi ska slippa de problemen.

Vi har mött lag av sämre kvalitet som gärna har backat hem och gjort det svårt för oss. Igår såg vi ofta att Vasalund låg på rätt sida bollhållare med 8-10 man. Men jag tycker fortfarande vi behöver kunna sätta igång tempot för att komma runt det, för om vi har som ambition att vara bollförande kommer vi ofta hamna i de situationerna. Speciellt hemma på Borås Arena.

Ishizaki inte på plats i Stockholm

“Vi höll på att bli för osjälviska, men då klev Issam fram.”Stefan Ishizaki på Twitter

Att Ishi inte var på plats i laget såg nog alla gulsvarta supportrar, men jag måste säga att det var lite oklart att han inte var med. Sjukdom verkade vara fallet om man ska tolka tv-kommentatorn rätt. Ishi satt i alla fall hemma och twittrade om matchen.

En annan äldre ledare som spelade var Samuel Holmén. Samuel fortsatte slå bort mycket pass och orsaka frisparkar till motsåndare. Jag må vara tjatig, men jag kräver mer av Samuel. Speciellt på en position där vi har så hård konkurrens.

Ibroo Dresevic målskytt

“Haha, kolla målet och målfirandet. Kolla Simon Olsson!” – Supportern Olle Larsson i tv-soffan samtidigt som Ibroo gjorde mål.

Ibroo Dresevics mål är nästan lika fulsnyggt som Fricks mot Sirius ifjol. Men det var skoj och skönt att få se Ibroo ifrån start och som målskytt. Fjolårets taffliga ingripanden mot Norrköping har nog satt sig på näthinnan hos många gulsvarta supportrar. Ibroo är stor talang som framförallt offensivt kan luckra upp de allra mest svåra försvar med bra passningar. Ryktet säger att Elfsborg tackade nej till ett bud ifrån Östersund på Ibroo sommaren 2016. Föreningen har trott på Ibroo och jag tror fortfarande på honom.

Om det är en sak ni ska kolla upp i efterhand, så är det Ibroos mål och glädjen vid målfirandet. Det gladde i vintermörkret.

Fasta situationer oerhört bra för Elfsborg

“Har ni tränat mycket på fasta situationer?” – Johan Rydén på Borås Tidning ställde frågan till Jimmy Thelin

Jimmy svarade inte direkt på frågan, utan svarade likt en politiker att helheten är bra och att det är bra att bygga ett kollektiv. Däremot bör Jimmy Thelin vara väldigt glad. När Thelin pratade inför supportrarna i Gula Villan så sa han att om man drar ett snitt över hela fotbollsvärlden så blir det mål i snitt var 43:e hörna. Fler mål än snittet är bra och vi är mycket bättre än det snittet just nu.

Kommer Jocke Nilsson vinna skytteligan för Elfsborg i år? Självklart inte. men han är het på varje fast situation och skapar oreda i motståndarnas anfall. Ett tips ifrån mig till er att kolla upp ett långtidsspel på någon oddssida att Jocke gör fler mål än fjolårets fyra stycken.

Små marginaler avgör gruppspelet i Svenska Cupen

“Vilken jävla helgalen match på Tele2. Slut 3-3. Jättekontringsläge för Gais, som stoppas och frispark. Gais flyttar upp allt, Bajen kontrar och Björn Paulsen avslutar med skott i stolpen. Sedan slut.”Michael Wagner på Twitter

“Dessutom Ishizakis avslut i ribban i slutet mot Gais. Jävligt surt.” – Robin Käller på Twitter

Förlusten mot GAIS är onödig på många vis, men det är små marginaler som avgör gruppspelet i Svenska Cupen. GAIS skapade sig själv bra möjligheter till avancemang i och med krysset mot Bajen. Men i sista minuten begick de ett stort tankefel när de flyttade upp hela laget och skapade ett kontringsläge för Bajen. Paulsen avslutade det läget i stolpen, till stor besvikelse för framförallt oss i Elfsborg. Det där var antagligen sista chansen för oss att gå vidare. Det blir extra surt i och med Ishis ribbträff i slutet mot GAIS.

Visst, det vore typiskt GAIS att förlora mot Vasalund, men jag tror inte på det.

Kommentera

kommentarer