IF Elfsborg har spelat årets första match på svensk mark och nummer8.se var på plats för att höra reaktioner efter matchen. Det blev en 3-1-förlust mot IFK Norrköping, vilket sved för några av spelarna.

– Det känns jättedåligt faktiskt. Jag tycker att vi visar att vi kan. I första halvlek lånar vi inte ut bollen särskilt mycket. Norrköping spelade ut många bollar på kanten och där vann vi ofta boll. Sen har Peking två-tre chanser som det blir mål på, säger Rami Kaib.

Per Frick är inne på samma linje som Rami gällande den första halvleken där Elfsborg kunde etablera spel på Norrköpings planhalva.

– Det kändes bra i första halvlek, men Norrköping var mer effektiva än oss. Under första 20 minuterna är vi riktigt bra. Men sen får Norrköping lite mer energi och vi släpper på det vi hade byggt upp. Jag tycker ändå det är en okej match, säger Per Frick.

– I andra halvlek gör vi inte en lika prestation som i första halvlek, men ändå slutar den halvleken 1-1. Resultatet luras lite då vi var bättre i första halvlek, säger Joakim Nilsson.

2019 är bara i uppstarten och det filas på både spelartrupp och spelidé. Det är svårt att veta hur lag står sig på försäsongen och IF Elfsborg har precis kommit hem ifrån ett träningsläger i USA.

– Jag tycker att vi sätter presspelet och offensiven ganska bra. Personligen kan jag tycka att vi visar upp det i första halvlek, vilket gör det extra surt med deras 2-0-ledning, säger Per Frick.

– Vi behöver vässa till det offensiva spelet i år. I början av förra säsongen lade vi mycket fokus på försvarsspelet som såg bra ut med vissa undantag. Men i år behöver vi få ut mer av vårt offensiva spel. Under de första 20 minuterna visar vi vad vi vill, säger Joakim Nilsson.

Joakim Nilsson gick förövrigt ut skadad redan efter några minuter. I matchens första duell ramlade han ihop med smärtor. Även fast han försökte fortsätta så var det omöjligt.

– Jag gick in i en duell på en långboll. Det är typ det första som händer i matchen när jag landar så smäller det till. Jag kände direkt att det smärtade i ljumsken. Tyvärr gick det inte att spela vidare, så jag fick sätta mig vid sidan, säger Joakim Nilsson.

Många supportrar har med sig 2018 i bagaget, men Joakim Nilsson har ändå en hälsning till supportrarna.

– Jag hoppas supportrar kommer med inställningen att man vill se Borås finaste lag spela på Borås Arena. Jag vill att många dyker upp och ser oss visa “jävlar anamma”. Vi vill verkligen ge tillbaka och ta fler poäng.

Kommentera

kommentarer