Jimmy Thelin presenterades som huvudtränare i IF Elfsborg för cirka tre månader sedan. Supportrar har nu kunnat skapa sig en bild av Ljungarum-killen som anlände ifrån J-Södra. Jag själv har lyssnat på Jimmy Thelin vid tre tillfällen, där jag har förstått att det är en ambitiös tränare som lägger mycket tid vid mjuka frågor.
Min stora förhoppning var att spela in en podcast med Jimmy, men han har tackat nej pga tidsbrist. Så vad finns det då för mig att göra? För mig var det självklart, jag har kontaktat flera personer för att svara på mina frågor gällande Jimmy som person och tränare.

Thelin katalysator för svensk ledarrevolution
Noa Bachner är fotbollsskribent på Expressen, där han ifjol skrev en artikel om ledarrevolutionen som präglar svensk fotboll för tillfället. På ena sidan ställdes vår gamla tränare Jörgen Lennartsson och på andra sidan ställdes tränare som Graham Potter och vår nya tränare Jimmy Thelin.
– Det var egentligen Jörgen Lennartsson som själv placerade som lite av en motpol i den texten. Jag upplevde att han ansåg sig lite orättvist utpekad i samband med den våg av nya tränings– och spelmässiga ideal som just då började ta plats i svensk elitfotboll, berättar Noa.

– De spelmässiga grundpelare som Lennartsson, och flera med honom, använde sig av för att skapa framgång har tvärtom haft svårt att nå resultat under de senaste två åren. Hans rakare, mer fysiskt inriktade spel, med stort fokus på organisation och mer riskminimering gynnade dessutom ganska annorlunda spelartyper än de spelmässiga ideal som Potter och Thelin har strävat efter, där man snarare uppmuntrar risktagande och sysslar med andra spelmässiga principer i uppspelsfas och annat.
Det är inte bara IF Elfsborg som har gjort ett tränarbyte fram till denna säsongen. Flera lag har satsat på nya tränare det senaste året och efter en lång tid av tränarcirkus med samma namn, så ser vi nu en cirkus med nyare namn med nya idéer.
–Nu har väldigt många elitklubbar följt efter, vi ser yngre, mer oerfarna tränare rekryteras mot bakgrund av att de använder sig av liknande metoder som Thelin och Potter gjorde, snarare än tunga meriter i det landskap Lennartsson var framgångsrik. I och med Axel Kjälls intåg i Örebro, Poya Asbaghi i IFK Göteborg, Thelins flytt till Borås, Östersunds framgångar, BP:s sätt att gå upp i allsvenskan och Sirius 7:e-plats har vi nog ett fullbordat paradigmskifte, skulle jag säga.
Fjolårets svaga resultat gjorde många gulsvarta supportrar bedrövade och uppgivna. Borås Arena ekade många gånger tomt och alla kunde se att Elfsborg var ett haveri ifjol. Men många, inklusive Noa, tror på Thelin i Elfsborg.
– Jag tror på Jimmy Thelin. I första hand behöver Elfsborg ett tydligare ramverk, så vitt jag kunnat bedöma. Man behövde en defensiv struktur att utgå ifrån, och det lär man få med Thelin, berättar Noa.
– Framåt ska det bli spännande att se vad han åstadkommer med bättre individuell kompetens och spelare som Jebali till sitt förfogande. Istället för att utveckla sitt anfallsspel med så minimala resurser som han hade i J-Södra får han nu jobba med en av allsvenskans bästa offensiva arsenaler, och där lär ytterligare en dimension kunna utvecklas.
–En annan fråga för Elfsborg var också prestationernas natur, kulturen man gav uttryck för. Man föll igenom på ett sätt som indikerade att det fanns en frånvaro av ansvarskänsla, en svag och bräcklig identitet, en uppgivenhet som ingen fotbollsklubb mår bra av att utsöndra. Den måste bort, det måste finnas en botten som man slår i snabbare än tidigare, inga sju-åtta matcher långa vinstfria sviter i år, med andra ord.
Tommy får klara sig utan brorsan
– Nej, jag skulle inte vilja säga att jag är trött på frågor om Jimmy. Jag är stolt och glad över hans framgångar, berättar Tommy Thelin när jag frågar honom om han är trött på frågorna om sin bror.
Vi är många som följt Allsvenskan som har sett att bröderna Jimmy och Tommy Thelin har huserat ihop i J-Södra. Jimmy har styrt laget ifrån bänken och Tommy Thelin har varit lagets anfallare. De har växt upp ihop, men Jimmy slutade som spelare och blev tränare istället. Jimmy spelade division 3-fotboll i Ljungarum-laget IF Hagapojkarna, och efter det blev han tränare i division 6-laget FC Ljungarum.
– Haha, nu kommer Jimmy bli sur. Han var snabb och helt okej på huvudet som spelare, men spelet med fötterna var sådär. Han hade också en del otur med skadorna.
– Han har alltid varit taktiskt intresserad och han lämnar inget åt slumpen. Han är väldigt duktig på att ta människor och han är en duktig pedagog vilket gör att folk förstår honom. Att han skulle bli någon typ av ledare trodde jag nog hela tiden.
Jimmys träningsmetoder har varit mycket i fokus och hyllas av vissa experter, men de kan i vissa fall kritiseras av supportrar. Det är mer boll på träningarna och mindre ren fysträning. Tommy tycker om sin brors metoder.
– Det är otroligt utvecklande träningar. Man får alltid använda huvudet och det finns en röd tråd i allt man gör. Han är duktig på att bryta ned spelet i övningar för att sedan föra in det i spelfom. Under mina 15 år som elitspelare har jag aldrig varit med om det.
– Man kan också titta på antalet skador vi har haft här de senaste åren. Vi har haft minst antal skador de fyra senaste åren. Vi spelar fotboll och behöver fotbollsanpassad fys. Jag tycker den gamla fysträningen är förlegad och vi behöver följa Europa, så jag tror Jimmy med ledarstab tänker rätt.
J-Södra åkte ifjol ur Allsvenskan med en väldigt tunn trupp. Jimmy är trots degraderingen en hyllad tränare, vilket kan ses som konstigt av vissa. Men sett till den tunna trupp J-Södra har haft de senaste åren så får deras resa ses lite som en saga.
– Det fanns säkert saker vi kunde gjort annorlunda ifjol. Men jag känner att vi gjorde allt utifrån våra förutsättningar för att hålla oss kvar, men nu räckte tyvärr inte det.
Landslagsstjärnan stor beundrare av Jimmy
2005 bombade Erik Edman in ett långskott på Anfield som enligt många är Premier Leagues snyggaste mål någonsin. 2004 slog han det perfekta inlägget som en svävande Henrik Larsson nickade in i EM-premiären mot Bulgarien. Det där är två ögonblick som på många sätt har format bilden av Erik Edman som också har spelat i Helsingborgs IF och AIK där han har tampats om SM-guld med oss i Elfsborg. Idag använder media honom som expert och han coachar även ungdomar.
Den tidigare landslagsstjärnan är född 1978 i Habo utanför Jönköping, vilket gör honom jämngammal med Jimmy Thelin som också är uppväxt utanför Jönköping.
– Vi gick samma tränarkurs under 2 år på Bosön ihop med andra skarpa deltagare. Men vi sprang också på varandra i unga år då vi lirade mot varandra i Jönköpings-fotbollen. Jimmy var mycket bra när han var yngre, berättar Erik.
I Jönköping så har det skrivits artiklar där Erik har hyllat Jimmy för hans sätt att utföra träningar och se på fotboll. Erik har också varit med och studerat Jimmy på nära håll för att skapa sig sin bild.
– Jimmy har en bra helhetssyn på fotbollen, både vad det gäller ledarskapet och mer speltekniska detaljer. Han gillar en offensiv positionering som ger bra bollerövring högt upp. Jag har redan sett de tendenserna i årets Elfsborg, berättar Erik.
– Varje övning kräver att spelarna är påkopplade och får arbeta med sin beslutsfattning. Varenda träning är taktiskt präglad och det blir säkert en omställning för många spelare. Speciellt för de äldre, då de är vana att arbeta mer fritt i både träningar och matcher.
En omtalad tränare i England är den tidigare Wigan- och Everton-tränaren Roberto Martinez. Spanjoren tränar just nu Belgiens landslag som i sommar är lite av en outsider till sommarens VM. Erik Edman hade själv Martinez som tränare i Wigan, och han har jämfört Thelin med spanjoren.
– För mig blev det en aha-upplevelse att på äldre dagar träffa Roberto som likt Jimmy ser holistiskt på fotbollen. Att ständigt utsättas för beslutsfattande moment i träning gör att du som spelare får en mycket snabbare bollhantering. Båda arbetar mycket med att provocera fram de typ av aktioner i övningarna under träning som de vill se i match, berättar Erik.
Roberto Martinez ledde Everton till semifinal i både Ligacupen och FA-cupen under säsongen 2016, men med en match kvar på säsongen fick han sparken. En stor anledning till att Martinez fick lämna berodde på att fans var kritiska.
– Det har väl inte blivit ett bättre Everton efter han lämnade? Tyvärr ser miljön ofta ut såhär i många klubbar. Man pratar till en början om att tänka långsiktigt och bygga för framtiden, men när det går tyngre har ingen tålamodet som krävs för att ta sig uppåt. Just motgångarna är en naturlig del i en utvecklingsprocess, men ingen vill gå igenom den vilket är lite komiskt,
berättar Erik.
Här i Borås muttras det gärna på att spelarna tränar för lite, främst i debatter på internetforumet ViGule där skribenter har menat att vi behöver träna mer för att vinna mer. Jimmy Thelin inledde med att ta bort fystränare och införa mer boll för att periodisera träningen. På Gamla Elfsborgares årsmöte ställde sig en äldre spelare och berättade om att man vann matcher förr för att man sprang intervaller på Rya Åsar.
– Kvalitet framför kvantitet är grundsynen hos Jimmy. Kan man träna högintensivt i två timmar utan att riskera skador, så gör han gärna det också. Jag tror att ni kommer bli överraskade över hur lite muskelskador ni kommer ha, berättar Erik
– Ni kommer antagligen vinna fler matcher i slutskedet pga det upplägget som Jimmy bedriver. Att vara vältränad som fotbollsspelare innebär så mycket mer än att ha samma syreupptagningsförmåga som Charlotte Kalla.
Säsongen 2018 är nu här och vi har Jimmy som tränare. Vi är många som inspirerats av glädjen och det nya tänket, men å andra sidan så inledde vi året med en mycket tuff förlust mot GAIS i Svenska Cupen. Elfsborgssupportrar är på botten efter 2017 och slits mellan hopp och förtvivlan.
– Det kommer nog ta lite tid och lyfta Elfsborg till den nivå ni är vana vid. Men jag är fullt övertygad att Jimmy Thelin är det bästa namnet ni kunnat hitta utifrån det spelsätt ni framgångsrikt bedrivit de senaste tio åren. Försvaret var inte bra förra året, men där tror jag ni kommer bli betydligt mer svårpasserade pga av den offensiva positionering som gör att ni har bättre kontringsskydd vid bolltapp, berättar Erik.
– Jag såg Elfsborg ganska mycket förra året och ser en stor potential i laget med massor av kvalitet, men jag tror att nyckeln ligger i att flera av de äldre spelarna behöver lyfta sina prestationer jämfört med förra året, det i sin tur kommer dra med sig de unga spelarna som kan utvecklas ännu mer.

Tony byggde bron till Jimmy Thelin
– Jag vann SM-guld med bruten fot ifjol! Foten vek sig när jag gick i en trappa ihop med Linderoth och sen kollade jag upp det lite för sent, berättar Tony Lundqvist när han ringer ifrån sin bil. Han är på väg hem ifrån en röntgenundersökning i Göteborg. Han har precis kollat upp sin fot igen, då han tyckt att den har gjort ont igen efter fjolårets fotproblem. Under en tid gick han med bruten fot utan att veta om det.
Tony Lundqvist har länge varit en viktig del av IF Elfsborg i sin roll som sportchef för ungdomslagen. Ifjol blev det ett U19-guld och återigen fler finaler. I sin roll har han blivit ett omtalat namn som får föreläsa för andra föreningar om vårt framgångsrecept. Jimmy Thelin är en av personerna som har lyssnat på Tony Lundqvist. Efter att Jimmy lämnade tränarposten i FC Ljungarum, så blev han ungdomsledare i J-Södra där Tony var med och föreläste för Jimmy.
– Jag har känt Jimmy Thelin i flera år. Vi träffades redan när han var tränare för U17 i J-Södra. Han har också varit på besök här i Borås för att träffa mig och Tobbe för att se hur vi har jobbat, berättar Tony.
– Jag har alltid sett Jimmy som en fantastisk människa och ledare. Han har alltid varit driven och engagerad, oavsett om det har gällt telefonsamtal eller olika träffar och utbildningar. Han har ringt mig flera gånger genom åren för tips och idéer.
För Tony är det naturligt att ha kontakt med huvudtränaren, vilket också är en del av hans roll. De ändrade träningsmetoderna utan fysträning har vi sett påverka a-laget, och nu är bollen med i allt. Det är något vi inte kommer få se i ungdomslagen helt och hållet.
– Jag och Jimmy har pratat mycket sedan han blev huvudtränare, det är naturligt för mig i min roll att prata med föreningens huvudtränare. Men vi måste också jobba vidare med det som har varit vårt framgångsrecept de senaste åren för oss i ungdomsleden. Vi vet inte vem som är huvudtränare inom några år, berättar Tony.
– I ungdomslagen kommer vi fortsatt ha den traditionella fysträningen. Det beror inte på att vi tycker att Jimmys metoder är fel. Det är annorlunda att jobba med ungdomsspelare och de behöver den fysträningen. Vi behöver jobba mer med att jobba upp vissa basic-saker för att göra spelarna redo för seniorlivet.
När Sveriges landslag spelade den avgörande kvalmatchen på San Siro mot Italien i höstas sprang Marcus Rohdén in på planen i den 72:a minuten. I truppen fanns också Johan Larsson och ifrån start såg vi Viktor Claesson. Vi har vant oss vid att gulsvarta spelare ofta kan bli blågula spelare. Tony har tidigt fått jobba med flera av spelarna, och ibland kan det pratas om att vi borde ge fler spelare chansen. Framförallt tycker många att huvudtränaren borde ge spelare chansen i a-laget.
– De senaste två säsongerna har vi flyttat upp sju spelare i a-laget. Det är väldigt mycket, vi satsar verkligen där. Jag tror också Jimmy är rätt person att ta vid där. Hans ledaregenskaper och sätt att se människor är oerhört bra. Jag är väldigt imponerad där, berättar Tony.
Vid sidan av Jimmy Thelin hittar vi Tobias Linderoth. En ledare som Tony har jobbat nära med under många år. En person som likt en lyckad ungdomsspelare har vandrat hela vägen i ungdomsorganisationen till att bli tränare för a-laget.
– Jag är väldigt glad och stolt över detta. Vi har jobbat ihop i sju år och Tobbe har alla möjligheter att lyckas. När Tobbe fick frågan så pushade jag honom att säga ja. Det har varit väldigt inspirerande att jobba med Tobbe under alla dessa år och jag tycker han är en väldigt kompetent ledare. Jag vet inte vilken roll Tobbe kommer att få, men han är grym med de unga spelarna, avslutar Tony.

Raymond Verheijen och periodisering
Periodisering, det är ett nytt modeord på en träningsmetod som svenska tränare gärna använder. De senaste årens fokus på periodisering kommer främst ifrån idéer av portugisiska tränare som exempelvis Vitor Frade. Detta har sedan anammats av holländaren Raymond Verheijen. Mycket handlar om hur man utför fysträningen och hur man jobbar för att undvika skador. Verheijen har jobbat med många av de största klubbarna i Europa och han har blivit känd för att kritisera träningsmetoder. Bland annat var han väldigt kritisk mot David Moyes träningsmetoder i Manchester United när stjärnan Robin Van Persie skadade sig under en försäsong. Verheijen har skrivit boken Complete Handbook of Conditioning for Soccer och metoderna sägs ha inspirerat Jimmy Thelin mycket.
En som har bra koll på Raymond Verheijens metoder är Kalle Karlsson. Kalle driver bland annat en taktikblogg och brukar ofta prata och skriva om taktik och fotbollsträning i poddar och på Aftonbladets sportsidor. Han följer den internationella fotbollen noga och är en specialist på engelsk fotboll.
– Jag tycker personligen att det idag pratas för mycket om periodisering i svensk fotboll. Periodiseringen är inte det som i första hand utvecklar spelarna och laget, utan det är vad träningen innehåller. Periodisering är ett sätt att skapa en struktur, en ”mall”, kring hur man ska träna olika moment och när man ska träna det, dels i ett veckoupplägg, dels över en längre träningsperiod, berättar Kalle Karlsson.
– Struktur är bra, men min uppfattning är att periodisering har gjorts tidigare bara det att man då inte satte ett ”snyggt namn” på det. Tränare i alla tider – eller åtminstone de senaste 35 åren – har periodiserat träningen men de har inte arbetat lika strukturerat som man gör idag.

– Första gången jag hörde uttrycket ”taktisk periodisering” tyckte jag att det lät superspännande. Efter lite utbildning i ämnet tyckte jag inte att det var lika revolutionerande. Verheijen har utvecklat andras idéer på det här området, han gjorde det mer lättillgängligt och översatte framför allt portugisernas tänk till engelska, och därmed har han kunnat sätta sitt namn på det. Det finns absolut intressanta saker i Verheijens tänk men det viktigaste är att allt måste appliceras utifrån den miljön man verkar i.
Kalle tränar just nu Karlbergs BK i division 2, där han nu har gjort comeback efter en säsong hos vår cupmotståndare i division 1, Vasalund. Kalle har tidigare tränat Karlberg, där han tog laget ifrån division 3 till den kända kvalmatchen som döptes till “kvalvaka” 2016. Han har i och med sin roll läst mycket om Verheijens metoder.
– Jag använder också en del av Verheijens tänk, men inte strikt. Jag hämtar inspiration från en mängd tränare både på högsta nivån och tränare på lägre nivå. Hade jag besökt Jimmy och följt honom under låt säga en träningsvecka är jag säker på att det finns saker att inspireras av. Dock är ju Verheijens metoder rätt vedertagna idag, det är dessa idéer som präglar Svenska fotbollförbundets fotbollsfysupplägg och tränarutbildningen så det är rätt många svenska tränare kör det idag, berättar Kalle Karlsson.
Under vintern har vi i Elfsborg fått se inverterade ytterbackar som har täckt mer centrala ytor än vad vi är vana vid. Exempelvis har Gojani utgått ifrån en högerbackspostion för att kunna täcka upp centralt. vi har också sett ständiga positionsbyten och olika spelare som går upp i press. Det ser spännande ut, men frågan är ju om Thelin är vägvinnande och den som stakar ut framtiden för svensk fotboll.
– Det kan bli en kortvarig trend om Elfsborg lyckas. Allt går i cykler och man tittar ofta på lag som når framgångar. Det är väl fyra år sedan Pep Guardiola experimenterade med ”inverterade ytterbackar” i Bayern München och då brukar det dröja det ett par år innan det slår igenom på lägre nivå, berättar Kalle Karlsson.
– Mitt lag Karlberg testade ”inverterade ytterbackar” i division 2 i en match hösten 2016. Våra motståndare hade inte en aning om vad som hände och hade svårt att hantera det. Det kommer säkert att ”vara på tapeten” under ett par år i svensk fotboll, sedan kommer någon innovativ tränare ute i Europa, Guardiola, Sarri, Conte eller någon annan experimentera fram något nytt och då kommer någon ny influens.
– De stora turneringarna som VM och EM, brukar vara vägledande när det gäller taktiska trender, så vi får avvakta och se sommarens VM så kan vi försöka spå vad som kommer att gälla i Sverige om ett par år. VM 2014 var tre-/fembackslinjen framgångsrik och kolla hur det ser ut i svensk fotboll idag. Massor av lag i allsvenskan hela vägen ned till division 2 har anammat det.

Peter Wilsson har följt Thelin på nära håll
– Det skulle väl vara att han ibland kan bli rätt tråkig, berättar Peter Wilsson när jag frågar om vad som är Thelins svagheter.
– Efter ett par år var det som journalist rätt tråkigt att höra honom och övriga laget prata om principer och ibland ge ickesvar. Där borde han kunna ta ut svängarna mer, samtidigt håller han hårt på sig själv och är trygg i sig själv och då kan det så klart vara svårt att göra sig till bara för att media/fans vill ha ”bättre” citat. Rent fotbollsmässigt kunde jag ibland sakna den där desperationen som kan behövas i slutet av matcher om man ligger under.
Peter Wilsson är journalist på Smålands största nättidning Jnytt.se. Där skriver Peter om sporten och främst J-Södra när det gäller fotbollen. Han har kunnat följa Jimmy Thelin på nära håll och det var en person jag kontaktade tidigt efter att Jimmy Thelin nobbade min förfrågan att delta i en podcast.
– Han var tydlig med att han ville att vi skulle komma till J-Södras träningar för att göra intervjuer med honom. Han var inte tränaren man gjorde ”hemma-hosintervju” med. Men däremot var det aldrig några konstigheter att snacka med honom. Och kunde vi inte komma till en träning så löste det sig alltid ändå – men som sagt, han ville helst lösa all mediatid i anslutning till träning
När Jimmy anslöt till J-Södra så var det under rätt så uppmärksammade former. Den tidigare tränaren Mats Gren ville iväg, då IFK Göteborg ville ha en ny sportchef. Spelartruppen i J-Södra var eniga om att Jimmy var rätt person att leda truppen.
– Gren ville lämna Södra till vilket pris om helst mer eller mindre. Han var extremt tydlig med att jobbet i Blåvitt var ett drömjobb för honom. Tiden var knapp och en hel del ville att Jimmy skulle bli ny tränare för a-laget när Gren lämnade, berättar Peter.
– Spelartruppen var väldigt tydlig med att man ville ha in Jimmy. Delar av styrelsen jobbade däremot hårt på att få in ett namn, Torbjörn Nilsson var ett av namnen som nämndes. Till slut blev det dock Jimmy som blev boss ihop med Christer Persson innan det att Thelin blev ensam huvudtränare.
– Han fick en trupp som har tampats om att hålla sig kvar i Superettan att ta klivet upp rejält och direkt hamna i toppen av samma serie. Det är klart att spelarna tror på en sådan tränare.
Jag själv har ofta återkommit till Jimmy Thelins träningsmetoder i tidigare texter och det har också återkommit i denna text. Peter är ytterligare en person som tycker att Thelin gör rätt. Faktum är att få experter, ledare eller spelare kritiserar arbetsättet.
– Jag har noterat att en del kritiker i Borås tycker att det är konstigt att man alltid tränar med boll. Det är inte speciellt konstigt, det är snarare konstigt att utbilda fotbollsspelare till att träna fotboll utan boll, berättar Peter.
– Däremot fanns det träningar där Jimmy inte heller hade boll, men då var det taktiska träningar med gå-tempo. Det är inte heller så att Jimmy inte har sitt lag på gymmet. Det har han, men de tränar förmodligen annorlunda även där. Det är inte bänkpress i fokus, utan man tränar hela tiden på ett sätt som gynnare personen till att bli en bättre fotbollsspelare. Jon Jönsson och Robert Gojani för att nämna två spelare gör förmodligen inte samma övningar på gymmet.
Under Jimmy Thelin så lyckades J-Södra spela två säsonger i Allsvenskan och under 2017 så kan man ifrågasätta kvalitén många gånger. För egen del så tyckte jag att J-Södra under långa stunder var Allsvenskans sämsta lag ifjol. På frågan om J-Södra kunde gjort det bättre under Thelin så tycker inte Peter så.
– Nej. Kort och gott, samtidigt får man inte glömma övrig stab som också jobbade hårt och en spelartrupp som var väldigt lyhörd för nya idéer, berättar Peter.
– Elfsborg skulle kunna bli ett J-Södra 2.0 med tanke på att man har bättre spelare på egentligen samtliga positioner. Men det kan ta tid innan det sitter helt, därför är jag inte speciellt förvånad över att Gais vann första cupmatchen. Även om spelsystemet, rent siffermässigt, är det samma så är det mycket som skiljer och det är mycket för spelare att ta in.
Jimmy Thelin är historia hos J-Södra. Det är också Robert Gojani, Miguel Beas och Ulf Thorsson. Hade jag själv varit J-Södra-supporter hade jag varit rasande. Speciellt då J–Södra gick in i det avgörandet kvalet med vetskap om att Thelin närmade sig Elfsborg. Så det borde vara väldigt bittert hos våra småländska konkurenter.
– Till en början, nej. Alla visste mer eller mindre att han skulle lämna. Det var heller inte speciellt konstigt att Miguel hakade på – han hade som jag förstod det en klausul att han skulle kunna lämna om Jimmy lämnade. Men när Thorsson och Gojani gjorde samma flytt upplevde jag att det blev lite tjurigt. Och jag tror inte att alla J-Södrasupportrar var jättedeppiga när Gais slog Elfsborg, berättar Peter.
Glenn Holvik är 31 år gammal och var den som startade nummer8.se under 2018. Han är uppväxt i Hestrafors utanför Bollebygd och har Anders Svensson som husgud. Glenn har tidigare varit ordförande i Guliganerna.