Nu har det gått en tid sedan Eric Sjölin annonserat att han kommer leta sig vidare i livet. IF Elfsborg kommer alltid vara en självklar punkt i hans liv – men det kommer ändå bli annorlunda.

Jag tänker på Eric när jag lyssnar på Ulf Lundells sommarprat vid stranden. Det finns ingen självklar förklaring till varför. Men just Uffe Lundell har på senare år gjort sig känd för sina vardagsskildringar i dagböcker. Något som även speglar hans sommarprat.

Just Eric Sjölin har varit en del av min och IF Elfsborgs vardag. Han har alltid varit där i den där otacksamma rollen mellan förening och supportrar. Se honom lite som personen som ansvarar för Dplays sociala medier för tillfället.

Vi är nog många som ibland har tagit honom lite för givet. Man har räknat med att han ska vara den där självklara vardagspunkten på insidan inom det vi älskar så innerligt. Han är liksom en del av allas kärleksrelation. Lustigt om man skulle överföra den rollen till en vanlig relation.

Jag brukar högt tacka Anders Svensson för min kärlek till IF Elfsborg. Jag brukar också säga att det är Anders som gjorde att jag flyttade till Borås och skaffade mitt sociala skyddsnät som så många saknar. Men Eric har en klart större påverkan i mitt liv. När jag jag och Siljanoski gick in supporterbussarna var det han som hälsade oss välkomna. När jag flyttade till Sjöbo välkomnade han mig med hela Guliganernas DVD-samling.

Eric Sjölin och Emelie Hultin är två personer som har den där superkraften att välkomna och omfamna nya personer in i supporterlivet. Jag önskar själv att jag hade ett uns av den superkraften. Vår supporterkultur behöver mer av den superkraften.

Supporterkulturen samlar ett sammanhang där ensamhet sköljs bort för en stund. Där har Eric Sjölin en stor del i att kulturen kan verka på detta fantastiska vis både lokalt och nationellt. Många gånger har han gjort det genom ett enkelt samtal som varit inkluderande. Bara en pandemi har varit ett hot mot detta fantastiskt sociala projekt.

Jag tror inte IF Elfsborg som förening förstår vad vi tappar. Som förening hoppas jag vi ser och lär av Erics sätt att inkludera människor. Det är Vi Tillsammans på riktigt.

Ett IF Elfsborg utan Eric som SLO kommer bli lite som ett Big Brother-experiment. Jag tror det kommer gå galant – för Eric har varit med och byggt en plattform som kommer vara ovärderlig för IF Elfsborg. Eric kommer inte försvinna, så jag lär inte sakna honom. Men jag kommer glorifiera dessa 11 år något oerhört. Speciellt kommer jag glatt tänka på alla dumma idéer han stoppat eller förfinat. Och förresten, visste ni att det var Sjölin som scoutade Tim Rönning en gång i tiden?

Kommentera

kommentarer