2018 var ett år där supportrar sattes på prov. Det gick inte bra sportsligt men supportrarna visade hjärta för Elfsborg och stod kvar på läktaren trots dåliga resultat. Guliganernas styrelse är de som alltid dragit det största lasset inom vår supporterkultur. Här är en intervju med tre av styrelsemedlemmarna.

August Nolbrant, går sista året på teknikprogrammet på gymnasiet och när han inte ser på fotboll spelar han gitarr och försöker sjunga. Det är hans andra år i styrelsen som mediaansvarig.

– Jag ska fortsätta med mediaproduktionen och just nu håller jag på med en årsvideo för 2018, säger August.

Clara Tolfsson har varit aktiv i Guliganerna i snart 4 år. Men detta året blev hon med stor glädje invald i styrelse som kassör och kommer även att hjälpa till en del med evenemang. Annars jobbar hon som kundrådgivare och är 20 år gammal.
– Det jag vill göra i år är att engagera medlemmarna ännu mer, styra upp event och arbeta för gemenskapen vi har inom Guliganerna, säger Clara.

Isak Edén – påbörjar nu sitt tredje år som ordförande i styrelsen. När han inte arbetar eller engagera sig i Elfsborg spelar han innebandy i division 2 och har än inte slutat drömma om en karriär där.

– Det handlar om att fånga upp medlemmarnas intressen och engagemang. Lyssna på vad medlemmarna vill. Sedan försöker vi uppfylla deras vilja i såväl inom föreningen mot exempelvis externa parter. Ni har hört det förr, men vi måste bli bättre på att kommunicera om föreningsverksamhet och få fler folk att engagera sig, och där i ligger en stor utmaning, säger Isak.

Efter en styrelsehelg i Varberg, hur känns det?
– Det känns riktigt bra och jag är riktigt taggad. Vi är många nya som kommer in i styrelsen med olika kompetenser och mycket energi, vilket kan vara en utmaning men också till en stor fördel, säger Clara.

– Självklart är det ett stort tapp för föreningen när några som suttit i styrelsen i evigheter hoppar av, men det är också en möjlighet för andra att kliva fram, säger Isak.

Det kommer att försöka satsas stort på resor i år och det gäller att hänga med. Elfsborg möter Östersund under påskhelgen och Falkenberg mitt i sommaren, vilket är resor man vill satsa på. Styrelsen ska även försöka planera in en tågresa, men där det är många faktorer som behöver falla på plats, men det finns en stark vilja till det.

Varför ska man vara medlem i Guliganerna?

Motfrågan kommer snabbt, varför skulle man inte vara medlem i Guliganerna?

– Det är för mig en självklarhet att man som Elfsborgare vill ha en växande supporterkultur, säger August.

– Vill man ha billigaste och smidigaste sättet till att åka på bortamatcher? Villl man bidra till att fler kan stötta IF Elfsborg? Då är Guliganerna något för dig, säger Isak.

Om man vill engagera sig i föreningen men inte riktigt vet hur, vad är då era tips?
– De bästa sättet är att hugga tag i någon av oss i styrelsen. Om du av någon anledning inte vågar hugga tag i oss på läktaren, skicka iväg ett meddelande till vår Facebook så kommer vi att hjälpa dig vidare där. Även om de inte gäller att du vill styra något, utan bara har något tips, på hojta till, säger Isak.

– Detta året har vi även 3 st tjejer i styrelsen, vilket är riktigt bra. Som tjej kan de vara lite läskigt att ta för sig och våga. Kontakta någon av oss så bollar vi idéer, uppmanar Clara.

Ge oss supportrar fler uppmaningar!

– Köp seriebiljett, åk med på bortamatcherna och engagera dig i föreningen. Guliganerna är aktiva på sociala medier, följ och håll på koll vad som händer där, uppmanar alla tre.

(Vi har sökt den nya vice ordföranden Anders Larsson för en kommentar, dock utan framgång.)

Kommentera

kommentarer